Računalništvo, telefonija
17.02.2010 08:21

Deli z drugimi:

Share

Pipin odprti termin: Blender

Navdušenci nad multimedijo ne smete manjkati na današnji predstavitvi.
Navdušenci nad multimedijo ne smete manjkati na današnji predstavitvi.

Danes ob 19:00 se bo v Kiberpipi odvijala kratka predstavitev brezplačnega odprtokodnega programa Blender, ki jo bo vodil Igor Križanovskij. Predstavil nam bo zmožnosti Blenderja, živahno mednarodno Blender skupnost, ki stoji za njim, ter nekaj novosti, ki jih bomo lahko svobodno uživali ob izzidu popolnoma novega Blenderja, katerega pričakujemo v bližnji prihodnosti.

Blender je odličen in popolnoma brezplačen odprtokodni program, ki se je v letih, odkar je postal prosto programje, razvil v izjemno multimedijsko orodje, ki ga odlikujejo širok spekter uporabnosti, stabilnost, hitrost, ekonomična namestitvena velikost, podpora za večino operacijskih sistemov in nenazadnje internacionalna jezikovna podpora. Blender se zaradi skoraj neomejenih razširitvenih možnosti uporablja v različnih institucijah, studijih in šolah kot orodje za izdelavo 3D modelov, simulator fizikalnih pojavov, multimedijsko interaktivno orodje, video editor, VR

Igor Križanovskij ima dolgoletne profesionalne izkušnje na področju multimedije. Od leta 1988 naprej je bil zaposlen v različnih agencijah in studijih kot 3D animator, umetniški direktor in multimedijski vodja. Zadnja leta aktivno sodeluje z Blender Foundation. Leta 2007 je kot prvi na svetu prejel BFCT, ki mu ga je podelil dr. Ton Roosendaal osebno, in od takrat naprej tudi uradno predava Blender po Evropi.

Za vse, ki bi se radi naučili praktično uporabljati Blender, pa bo na voljo tudi Blender tečaj in delavnica, ki se bo začela v četrtek 25. februarja na Ljudmili. Za dodatne informacije poglejte na povezavo Ljudmiline delavnice.


Prijavi napako v članku