Programska oprema
21.01.2008 11:58

Deli z drugimi:

Share

Pinnacle Systems predstavil brezplačni VideoSpin

Družba Pinnacle Systems, Inc., oddelek za uporabnike družbe Avid Technology, Inc., je naznanila novo aplikacijo za urejanje video posnetkov, imenovano VideoSpin™, ki je na voljo kot brezplačen prenos prek spletne strani www.videospin.com. VideoSpin aplikacija je enostavna, zabavna in brezplačna ter primerna za vse uporabnike. Najbolj zanimiva bo uporabnikom, ki ne želijo porabiti veliko časa za ustvarjanje filmov. Od jeseni 2007, ko je postala storitev dostopna z javno preizkusno različico Beta, je VideoSpin uporabilo že skoraj 60.000 uporabnikov. Ti so bili navdušeni nad enostavnostjo in hitrostjo izdelave zabavnih video posnetkov ter nad možnostjo enostavne objave posnetkov na splet ali pošiljanja prek elektronske pošte prijateljem in družini.

Z uporabo video urejevalnega pogona, uporabljenega v nagrajeni programski opremi Pinnacle Studio®, in poenostavitvijo urejevalnega procesa, je družba Pinnacle Systems zapolnila veliko vrzel v industriji video urejanja. VideoSpin urejevalnik ima prednosti za potrošnike vseh starosti in življenjskih načinov.
Aplikacija je zasnovana za enostavnejše urejanje in hitrejše izmenjavanje video posnetkov. VideoSpin urejanje se bo priljubilo ljudem, ki želijo enostavno rešitev, s katero lahko še vedno urejajo video posnetke z video učinki hollywoodske kakovosti. Pinnacle Systems, ime, ki mu ljudje v video urejevalni industriji zaupajo, je naredil video urejanje še privlačnejše, saj ponuja brezplačno celoten paket in ne le preizkusne različice.

Z aplikacijo VideoSpin lahko uporabniki ustvarijo zabavne filme v nekaj minutah z nalaganjem video posnetkov, fotografij in glasbe iz trdega diska računalnika na časovno os in dodajanjem prehodov ter napisov, če to želijo. S priročno funkcijo predogleda si lahko ogledajo svoj film po vsaki spremembi ali preden kliknejo tipko “Make Movie”. Ko je film končan, ga lahko pretvorijo v pogoste video zapise, kot so AVI, MPEG, RealVideo® ali Windows® Media za ogled ali prenos na osebni računalnik ali prenosno medijsko napravo. Video posnetke se lahko tudi pripne poleg elektronske pošte ali prenese neposredno na popularne splete strani, kot sta YouTube™ ali Yahoo! Video™.

“Med razvijanjem VideoSpin aplikacije smo se osredotočili na zabavno plat video urejanja za vse uporabnike, ki se želijo ukvarjati z video urejanjem, tako da smo izdelali bolj hitro in enostavno aplikacijo od kateregakoli konkurenčnega izdelka na tržišču,” je dejal Tanguy Leborge, podpredsednik svetovnega marketinga družbe Pinnacle Systems. ” Beta uporabniki so nam povedali, da so vodiči neprecenljivi, ker jih vodijo po vseh pomembnih korakih za izdelavo filma in olajšajo uporabo VideoSpin albumov, časovne osi in predogledne komponente. Veliko Beta uporabnikov je že objavilo svoje izdelke na splet z uporabo Beta različice.”

Po tem, ko uporabniki spoznajo, kako enostavna za uporabo in zabavna je aplikacija VideoSpin, lahko tisti, ki želijo še več možnosti, kliknejo na tipko Get More na vrhu zaslona aplikacije. Ta tipka odpre posebno brskalno okno s katalogom posodobitev, vključno z dodatnimi kodeki, prehodi in Pinnacle Studio uporabniškimi video urejevalnimi aplikacijami. VideoSpin uporabniki, ki želijo nadgraditi na Pinnacle Studio, bodo uživali ob naprednih orodjih z enakim vmesnikom, kot ga ima aplikacija VideoSpin. Ker VideoSpin aplikacija temelji na Pinnacle Studio programski opremi, lahko uporabniki odprejo projekte, ki so jih shranili v aplikaciji VideoSpin in nadaljujejo z delom s še močnejšimi orodji, ki jih ponuja Pinnacle Studio.

Za OEM ponudnike ponuja Pinnacle Systems prilagojeno VideoSpin aplikacijo z logotipi podjetja in promocijskimi sporočili. Z vključitvijo VideoSpin aplikacije v lastne CE proizvode, so lahko OEM ponudniki prepričani, da bodo njihove stranke uživale ob video urejanju in izmenjavi projektov z ostalimi.

Dostopnost
Aplikacija VideoSpin je zasnovana za Windows XP s SP2 ali Vista™ sisteme in bo na voljo za prenos konec januarja brezplačno prek spletne strani www.videospin.com.
Poleg VideoSpin aplikacije je še 15-dnevni preizkus celotnega Advanced Codec Pack, ki omogoči uporabnikom ustvarjanje in urejanje MPEG-2, MPEG-4/DivX® datotek in prenos video posnetkov na naprave, kot so Apple iPod® Video. Uporabniki lahko kupijo paket za $14.99 ali nadaljujejo z uporabo aplikacije VideoSpin brez teh zmožnosti, ko poteče preizkusno obdobje.


Prijavi napako v članku