Računalništvo, telefonija
10.01.2014 16:28

Deli z drugimi:

Share

Philipsovi televizorji s sistemom Android

TP Vision načrtuje lansiranje prvih Philipsovih televizorjev, opremljenih z operacijskim sistemom Android. Ta bo obogatil izkušnjo s pametnimi televizorji in omogočil hitrejšo ter bolj učinkovito TV-zmogljivost in igranje iger na teh vrhunskih zaslonih. Prvi Philipsovi televizorji z operacijskim sistemom Android bodo na tržiščih Evrope in Rusije dobavljivi v drugem četrtletju 2014.
Philipsovi televizorji s sistemom Android
Philipsovi televizorji s sistemom Android

Učinkovita uporabniška izkušnja in izboljšana ponudba spletnih aplikacij

Android je danes najbolj razširjen operacijski sistem na mobilnem trgu pametnih naprav. TP Vision se zato loteva naslednjega koraka, s katerim zagotavlja izjemno zmogljive, vrhunske in inovativne televizorje, v katerih združuje prednosti Androidovega operacijskega sistema z zmogljivostmi velikega televizijskega zaslona ter funkcijami pametnih televizorjev. Hitri odzivni čas, učinkovita uporaba virov, prepletanje in uporabnost s številnimi napravami ter poudarek na aplikacijah in vsebinah bodo okrepili vlogo televizorja kot središča zabave v dnevni sobi.

Najboljše iz obeh svetov: Spletne aplikacije Philipsovega Smart TV in spletna trgovina Google Play

Philipsovi televizorji z operacijskim sistemom Andriod bodo dodatno razširili že zdaj obsežno ponudbo spletnih aplikacij na portalu Philips Smart TV. Tako bodo združevali izjemno izbiro Androidovih spletnih aplikacij, dostopnih v spletni trgovini Google Play, z že obstoječimi spletnimi aplikacijami Smart TV, vključujoč videoteke (on demand), snemanje in poznejše gledanje televizijskih programov, TV-vodnik (Electronic Program Guide EPG) ter pretakanje in predvajanje glasbe.

Philipsovi televizorji postajajo mogočne “igralne konzole”

Visoko odziven operacijski sistem Android, skupaj s štirijedrnim čipom, bo preobrazil Philipsov televizor v odlično igralno napravo z velikim zaslonom, ki podpira široko izbiro iger iz spletne trgovine Google Play.

Učinkovita medsebojna povezava pametnih naprav

Z združitvijo z operacijskim sistemom Android se bodo Philipsovi televizorji približali pametnim telefonom in tablicam, ki jih poganja Android, še naprej pa bo povezava z napravami, ki uporabljajo operacijski sistem Apple iOS, potekala brez težav.

“V letu 2014 bomo začeli z lansiranjem naših vrhunskih Philipsovih televizorjev z operacijskim sistemom Android. Pričakujemo, da bo povpraševanje potrošnikov hitro raslo. Do 2015 bo Android poganjal večino naših pametnih televizorjev.” Maarten de Vries, direktor TP Vision.


“Verjamemo, da Android predstavlja resničen potencial za trg televizorjev, saj bo močno izboljšal izkušnjo pametnih TV in združil hitrost ter prijaznost do uporabnika z izkušnjo, ki so je uporabniki vajeni pri pametnih mobilnih napravah. Ponosni smo, da smo prva evropska TV-znamka, ki uporabnikom predstavlja najnovejšo Smart TV tehnologijo.” Scott Housley, globalni izdelčni in strateški vodja pri TP Vision.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

LeanIX SI d.o.o.

Mala ulica 5, 1000 Ljubljana,
Tako kot mnogi tehnološki trendi je tudi programska oprema kot storitev (SaaS) vstopila v področje najbolj uporabljenih besed, ki pa lahko marsikoga zmede. SaaS ponuja zanimivo alternativo ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več