Računalništvo, telefonija
27.02.2009 13:52
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Philips o energetski učinkovitosti

Philips z veseljem pozdravlja uveljavljanje in pospeševanje uporabe energetsko učinkovitih sijalk, ki prinašajo tako ekonomske kot ekološke koristi: občutno zmanjšanje porabe energije, izpustov ogljikovih emisij in stroškov, obenem pa tudi izboljšanje kakovosti življenja uporabnikov.

Pri Royal Philips Electronics so pozdravili odločitev Evropske Unije, ki je bila sprejeta 7. decembra 2006, da do leta 2012 v Evropski uniji nadomesti žarnice z žarilno nitko z varčnimi sijalkami, k čemur – upoštevajoč klimatske spremembe – že vrsto let stremi tudi Philips s svojimi energetsko učinkovitimi rešitvami za zmanjšanje porabe energije, izpustov ogljikovih emisij in stroškov.


LED tehnologija.

Leta 2007 je bilo v Evropi prodanih 1,8 milijard žarnic. Z uporabo energetsko varčnih sijalk bomo letno preprečili 23 milijonov ton ogljikovih emisij, krepko znižali porabo energije, obenem pa bodo uporabniki privarčevali 8-10 eur na posamezno sijalko letno. V povprečnem gospodinjstvu imamo 20-30 svetlobnih teles/točk in tako bo povprečna družina z nakupom energetsko učinkovitih sijalk prihranila okoli 200 eur letno. Philips ponuja številne alternativne načine varčevanja z energijo, halogenske žarnice in LED rešitve, ki potrošnikom omogočajo, da si doma varčno ustvarijo popoln ambient.

“Ekonomski in ekološki izziv učinkovitih rešitev na področju razsvetljave bomo tako lahko izkoristili kot priložnost za inovacije in rast z zagotavljanjem višje kakovosti razsvetljave, ki izboljšuje splošno kakovost življenja in dobro počutje uporabnikov”, pravijo na Philipsu.


Prijavi napako v članku