MICROSOFT d.o.o.

  • Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana
  • 01 584 61 11
  • info@microsoft.com
  • www.microsoft.com/sl-si
Davčna št.:
SI 63458756
Matična št.:
5871964
Transakcijski račun:
SI56 0292 2001 6113 635
Osnovna dejavnost:
J62.020 Svetovanje o računalniških napravah in programih
Ustanovitelj:
Microsoft Corporation

Slovenska podružnica Microsofta

je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni le trije uslužbenci, je podjetje zraslo v pomembno lokalno podjetje, ki zaposluje več kot 70 ljudi.

Med velike uspehe gotovo sodi pionirska vloga pri slovenjenju programske opreme, saj so uporabnikom na voljo tako lokalizirani operacijski sistemi kot tudi zmogljivi programi za uporabo v pisarnah in doma. Od začetka svoje prisotnosti v Sloveniji se je Microsoft dejavno vključeval tudi v lokalno skupnost. Jasno začrtana pot vključuje tesno sodelovanje s slovenskimi partnerji in lokalnimi podjetji pri razvoju novih rešitev in reševanju poslovnih izzivov. Poleg tega se Microsoft dejavno vključuje tudi v številna prizadevanja na področju izobraževanja in premostitve digitalnega razkoraka.

Z vsemi svojimi dejavnostmi se podjetje osredotoča na ustvarjanje priložnosti slovenskih uporabnikov na lokalni in globalni ravni. Kot vodilno podjetje v industriji se zaveda odgovornosti, da svoje vire in znanje uporabi na način, ki bo pozitivno vplival na življenje ljudi. Na podlagi svojih poslovnih praks in dosežkov so zavezani k odgovornemu ravnanju in odprti komunikaciji. Družbeno odgovornost jemljejo zelo resno, saj se zavedajo, da imajo lahko Microsoftove poslovne odločitve pomemben vpliv na deležnike in skupnosti, v katerih poslujejo.

Slovenski Microsoft je v desetih letih zgradil ekosistem, ki je glavni nosilec razvoja slovenske IT-industrije. Značilnost tega ekosistema je, da ne samo omogoča, ampak podpira in pospešuje razvoj IT v državi. Eden od motorjev tega pospeševanja je razvoj in prodaja lokalnega znanja. Tako danes slovenski Microsoft skupaj z novim poslovnim oddelkom, ki je odgovoren za poslovne rešitve Microsoft Navision, ustvarja približno 40 % celotne vrednosti IT v državi.


Deli z drugimi:

Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice