Programska oprema
23.06.2005 12:38
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Panda Software z novim antispyware-om v omrežnih rešitvah


Odslej še bolj trdovraten oreh za računalniške viruse.

Panda Software je lansirala nove različice svojih omrežnih rešitev – BusinesSecure, za mala in srednje velika podjetja, in EnterpriSecure, za velika podjetja – z inovativnimi antispyware tehnologijami. Te vključujejo nove tehnologije zaznavanja generiranih škodljivih kod, ki so se izkazale za izredno učinkovite v boju proti še nepoznanimi vohunskimi programi.

Spyware predstavlja eno glavnih groženj v zadnjih mesecih: v prvem četrtletju leta 2005 je bilo 60 odstotkov vseh zaznanih škodljivih kod, zaznanih s Panda ActiveScan, spyware. V omrežnih okoljih je situacija še bolj zaskrbljujoča; glede na študijo EarthLink je 9 od 10-ih računalnikov po vsem svetu okuženih s tem tipom škodljive kode.

Različne tehnologije razvite v Panda Software za boj proti spyware-u vključujejo:
– Na podpisni datoteki temelječe zaznavanje spyware-a (reaktivno): zaznavanje in odstranjevanje znanega spyware-a. Ta tehnika zahteva visoko odzivnost zagotavljanja popravkov, čemur je namenjena posebna ekipa v Panda Software laboratorijih – PandaLabs.
– TruPreventTM tehnologije (proaktivno): skupina tehnologij, sposobnih zaznavanja vseh vrst škodljivih kod (vključno s spyware-om), ki so namenjene zaustavitvi znanih groženj, kot tudi zaznavanju datotek ali procesov, ki utegnejo povzročiti škodo, brez potrebe po predhodni identifikaciji, z analizo obnašanja. Te tehnologije so bile nadgrajene z novo tehnologijo pregledovanja generiranih škodljivih kod, katera vključuje korelacije generiranih digitalnih podpisov in globinsko pregledovanje kod. Kvaliteta teh rešitev je certificirana s strani prestižnega laboratorija ICSA Labs, s temeljito testno proceduro, ki vključuje vse tipe škodljivih kod. Ta rešitev se je pokazala kot visoko učinkovita, brez napačnih identifikacij.

Nadgradnja v nove različice BusinesSecure in EnterpriSecure je popolnoma brezplačna za obstoječe uporabnike Panda Software omrežnih rešitev, obenem tudi ni dražja od prejšnjih različic za podjetja, ki bi se odločila za nakup.

Druga pogosta grožnja z Interneta so spletne prevare (phishing) – zaščita pred njimi je prav vključena v Panda Software omrežne rešitve, tako na Internetnih prehodih, kot na poštnih platformah in rešitvah za delovne postaje. Glede na študijo Anti-Phishing Working Group, v katero je vključena Panda Software, se je ta fenomen povečal za 20% mesečno, med januarjem in marcem 2005. Pharming, sofisticirana variacija phishing-a, je ravno tako zaznan lokalno, zahvaljujoč TruPreventTM tehnologijam.

Nove verzije Panda Software omrežnih rešitev vključuje tudi novo anti-spam tehnologijo, razvito v MailShell-u, štiri integrirane pregledovalnike in rabo skupine tehnik z več kot 300.000 algoritmov. To pomembno poveča zanesljivost filtriranja.

Še več kot odgovor na zahteve trga, kateri se sooča s potrebo po večji zaščiti mobilnih zaposlenih, nudi Panda Software v novi verziji varnostno upravljanje za mobilne uporabnike (roaming). Deluje preko strežniške aplikacije znotraj extranet-a podjetja, kateri omogoča Web storitev z zagotavljanjem posodobitev in nadzora računalnikov, ki se ne posodabljajo preko repository strežnika ali se nahajajo zunaj podjetja.


Prijavi napako v članku