Prenosni računalniki
11.02.2010 10:04

Deli z drugimi:

Share

Panasonic Toughbook H1 – tablični računalnik, odporen na vse

Trpežni Panasonic Toughbook H1.
Trpežni Panasonic Toughbook H1.

Podjetje Panasonic je predstavilo novega člana družine tabličnih računalnikov Toughbook, ki je odporen na udarce, tresljaje, padce, prah in celo vodo. Vzdržljivi tablični računalnik Panasonic Toughbook H1 je torej pisan na kožo tistim, ki pretežno delajo na terenu in v ekstremih klimatskih pogojih.

Zdaleč najbolj vzdržljivi tablični računalnik na svetu Panasonic Toughbook H1 ustreza strogim vojaškim specifikacijam MIL-STD-810, in to kljub temu, da tehta le dober poldrugi kilogram. V ohišju, opornem na udarce, tresljaje, padce, prah in vodo, pa najdemo energijsko varčen Intelov procesor Atom Z540 frekvence 1,86 GHz, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in pogon Solid State s 64 gigabajti prostora.

Preostala strojna oprema obsega še brezžični povezavi WiFi in Bluetooth, navigacijski sistem GPS, spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk ter bralnik RFID. Izrisu kakovostnih slik je kos na dotik občutljivi zaslon s 26,4-centimetrsko diagonalo.

Maloprodajna cena tabličnega računalnika Panasonic Toughbook H1 ne bo nič kaj prijazna do denarnic, saj bodo trgovci onkraj luže zanj zahtevali kar 3.400 ameriških dolarjev oziroma 2.500 evrov. V Evropo naj bi tablični računalnik, odporen na vse, prispel v pozni pomladi.


Prijavi napako v članku