Računalništvo, telefonija
11.08.2012 23:35
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna stikala za luči

Pametna stikala za luči so nadvse enostavna za upravljanje!
Pametna stikala za luči so nadvse enostavna za upravljanje!

Običajna stikala za luči so na smrt dolgočasna. Zaradi tega se je inženir Steve Harris odločil za pripravo stikal, ki so pisana na kožo ljubiteljem sodobne tehnologije. Tu gre za tehnološko napredna stikala Automatic Luminode, saj so opremljena tako z mobilnim procesorjem kot mrežno povezavo. Slednja služi predvsem za povezavo vseh tovrstnih stikal znotraj hiše ter njihovo medsebojno koordinacijo pri delovanju.

Napredna stikala za luči se upravlja preko njih samih (s kombinacijo pritiskov na stikala). Ti ni nikakršne potrebe po poznavanju naprednih programskih jezikov. In to še ni vse. Preko USB adapterja je mogoče celo spremljati skupno porabo električne energije svetil ter jih celo upravljati preko pametnega mobilnega telefona. Pametna stikala za komunikacijo uporabljajo programski jezik XML ter temeljijo na osnovi platforme podjetji Insteon in Stargate. Novinci za delovanje ne potrebujejo ne gumbov ne zaslonov.

Ker gre pri stikalih Automatic Luminode šele za idejno zasnovo, je inženir Steve Harris uporabnike na spletnem portalu Kickstarter že zaprosil za njihovo podporo. Ta za zagon proizvodnje novincev potrebuje zgolj preračunanih 29-tisoč evrov sredstev. Če bodo pametna stikala Automatic Luminode prispela na trg, bo potrebno zanje onkraj luže odšteti preračunanih 105 evrov. Za USB adapter bo potrebno primakniti še preračunanih 210 evrov. Če bo šlo vse po sreči, bomo pametna stikala Automatic Luminode lahko ugledali na trgu še pred koncem leta.


Prijavi napako v članku