Monitorji
20.03.2013 16:37
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni zasloni, ki vas osredotočijo na delo

Zaslonski sistem DiffDisplays bo uporaben predvsem tam, kjer morajo biti uporabniki 100% osredotočeni na posamezne informacije.
Zaslonski sistem DiffDisplays bo uporaben predvsem tam, kjer morajo biti uporabniki 100% osredotočeni na posamezne informacije.

Znanstveniki univerze St.Andrews (goo.gl/Dh4wf) so izdelali napreden multi-funkcijski zaslonski sistem, ki uporabnike opozarja kadar ti niso osredotočeni na svoje delo. Čeprav sistem deluje kot nekakšen »Big Brother«, pa bo ta že v bližnji prihodnosti najverjetneje nepogrešljiv kos opreme na stresnih delovnih mestih, kot je npr. služba za nadzor zračnega prometa ali spremljanje parametrov v nadzorni sobi jedrskih elektrarn.

Tako imenovani “DiffDisplays” bodo uporabnikom omogočili večjo osredotočenost na posamezne dele zaslone, s čemer bodo najpomembnejše informacije vedno na očeh uporabnika. Vsak zaslon je opremljen z dodatno kamero, ki sledi očem, ta pa na podlagi pogleda osvetljuje oziroma temni posamezne dele zaslona. “DiffDsiplays” je primer inteligentnega zaslonskega sistema, ki bi lahko imel pozitiven vpliv na milijarde uporabnikov po vsem svetu. Kako stvar deluje v praksi si oglejte v nadaljevanju, medtem ko lahko več tehničnih podrobnosti o samem sistemu, najdete na tej povezavi (goo.gl/2Uq3W).

Vas zanima več iz te teme?
LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku