Računalništvo, telefonija
24.12.2020 06:00
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Pametni telefon kot naša mobilna pisarna in osebni trener

Mobilnik je danes veliko več kot le telefon: je najbolj priljubljena in najbolj razširjena multifunkcijska naprava. V povezavi s pametnimi urami in drugimi napravami postane pripomoček, ki nam med drugim veliko pove tudi o našem zdravstvenem stanju.
Nova številka revije: Pametni telefon kot naša mobilna pisarna in osebni trener
Nova številka revije: Pametni telefon kot naša mobilna pisarna in osebni trener

Danes lahko s pametnim mobilnim telefonom upravljamo vrsto različnih aplikacij, tudi tiste, ki v povezavi s pametnimi urami in zapestnicami spremljajo našo aktivnost in zdravstveno stanje. Potem so tu še aplikacije za upravljanje doma, video nadzora ali namenske aplikacije za poslovanje. Naštevali bi lahko v nedogled.

Pametni mobilni telefon lahko uporabljamo tako za plačevanje kot za ustvarjanje in oblikovanje fotografij ali videoposnetkov ter pregledovanje elektronske pošte. Zelo uporaben je kot navigacija in priročen za brskanje po družbenih omrežjih, v zadnjem času pa tudi kot orodje za video komunikacijo.

Kaj se je na področju mobilne telefonije dogajalo letos in kaj lahko pričakujemo prihodnje leto? Preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice.

Bo mobilno omrežje pete generacije res bolj zmogljivo, odzivno in zanesljivo?

O 5G tehnologiji je bilo že veliko zapisanega, hkrati pa se ob njeni omembi vedno poraja vrsto vprašanj. 5G je ena izmed tistih tem, kjer si za ali proti, zato smo za bolj obširno razlago povprašali dr. Boštjana Batagelja s Katedre za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Spregovoril je o 5G tehnologiji, njenih predhodnicah, zanesljivosti in še marsičem.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Najboljši pametni telefoni leta 2020
  • Če ne boste previdni, vam bo Google samodejno izbrisal podatke
  • Samsung kmalu s težko pričakovanim telefonom Galaxy A72?
  • Lenovo ThinkPad X1 Nano tehta manj kot kilogram

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku