Računalništvo, telefonija
24.01.2020 07:41

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefoni Xiaomi v Evropi vse bolj priljubljen

Xiaomi je četrti največji proizvajalec pametnih telefonov v Evropi.
Xiaomi je četrti največji proizvajalec pametnih telefonov v Evropi.

Ko razmišljate o blagovni znamki Xiaomi, se ljubitelji pametnih telefonov takoj povežete na priznane, a cenovno ugodne pametne telefone, ki so v zadnjih leti vedno bolj priljubljeni med potrošniki. Odlično razmerje med kakovostjo in celo pametnih mobilnih telefonov Xiaomi pa vse bolj znamo ceniti tudi v evropskem prostoru. Predsednik podjetja Xiaomi International Shou Zi Chew je namreč v izjavi za javnost sporočil, da se njegovo podjetje trenutno v evropskem prostoru nahaja na četrtem mestu med proizvajalci pametnih telefonov.

Tržni delež družbe Xiaomi se je na medletni ravni povečal za kar neverjetnih 90 odstotkov, kar le kaže na to, da so njegovi izdelki vse bolj priljubljeni med uporabniki storitev mobilne telefonije. V prvih treh četrtletjih lanskega leta je Xiaomi skupno ustvaril za okoli poračunanih devet milijard evrov, več kot polovica prihodkov pa izvira zunaj kitajskega trga. Letos podjetje Xiaomi seveda načrtuje še večjo rast prodajo, še posebej na račun evropskega trga.

Tu velja še omeniti, da podjetje Xiaomi ni le eno izmed vodilnih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov. Ta namreč proizvaja še bogato paleto drugih pripomočkov, in sicer od električnih skirojev pa vse do električnih ščetk in brivnikov. Z njimi podjetje Xiaomi na trgih evropske unije ustvari za okoli 17 odstotkov celotnega prometa, kar seveda sploh ni malo.


Prijavi napako v članku