Telefoni
21.06.2010 14:24
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefoni kmalu s 128-GB pomnilnikom

Prostora za shranjevanje fotografij in filmskih posnetkov bo na novih pametnih mobilnikih več kot dovolj!
Prostora za shranjevanje fotografij in filmskih posnetkov bo na novih pametnih mobilnikih več kot dovolj!

Ker sodobni pametni mobilni telefoni višjega cenovnega razreda lahko brez težav predvajajo visokoločljive filmske posnetke, zajemajo kakovostne fotografije in videoposnetke ter poganjajo grafično zahtevne računalniške igre, potrebujejo zanesljiv, prostoren in zmogljiv vgrajeni pomnilnik. Zato ne preseneča, da so pri podjetju Toshiba pripravili namenski pomnilniški modul, na katerega bomo lahko shranili kar 128 GB podatkov.

Novi pomnilnik podjetja Toshiba je izdelan s pomočjo 32-nanometrske tehnologije in v »višino« meri zgolj poldrugi milimeter. Novinec na površini, ki je manjša od pomnilniške kartice miniSD, združuje skupaj 16 pomnilniških celic NAND kapacitete 8 GB in namenski pomnilniški krmilnik. Računalniški gigant zatrjuje, da bomo lahko na novinca shranili do 2.200 ur glasbe visoke kakovosti, 16 ur visokoločljivih videoposnetkov oziroma slabih 40 ur filmskih posnetkov standardne ločljivosti.

Toshibin novi pomnilnik za pametne mobilne telefone bo poleg visoke kapacitete zagotavljala še hiter prenos podatkov, in sicer do 55 megabajtov na sekundo, zapis pa naj bi potekal s hitrostjo do 21 megabajtov na sekundo. Prve naprave, opremljene s prostornim pomnilniškim modulom računalniškega giganta, naj bi na trg prispele v prvi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku