Igre
23.03.2013 14:45
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilnik s pomočjo brskalnika Google Chrome v vlogi igralnega ploščka

Google je za brskalnik Chrome pripravil zanimivo spletno igro, ki pametni mobilni telefon preobrazi v čistokrvni igralni plošček, zaslon računalnika pa v igralno površino. Spletno igro lahko igramo tako na mobilnih napravah Android kot iOS ter operacijskih sistemih Windows in MacOS X.
Spletna igra World Wide Maze kaže dejanske zmogljivosti in zmožnosti spletnega brskalnika Google Chrome.
Spletna igra World Wide Maze kaže dejanske zmogljivosti in zmožnosti spletnega brskalnika Google Chrome.

Ker vsaka različica Chroma prinese bogato paleto uporabnih novosti, število uporabnikov Googlovega spletnega brskalnika še vedno opazno raste. Ker pa mnogi uporabniki svetovnega spleta še niso povsem prepričani v njegovo zmogljivost in uporabnost, so programerji podjetja Google zanje pripravili zanimivo spletno igro, ki pametni mobilni telefon »preobrazi« v čistokrvni igralni plošček, zaslon osebnega računalnika pa v igralno površino.

Spletna igra World Wide Maze je dosegljiva na naslovu http://goo.gl/U85d4 in jo lahko igramo tako preko pametnih mobilnih telefonov Android kot iOS. Za to potrebujemo le mobilni spletni brskalnik Google Chrome, ki je za mobilne naprave Android na voljo za prenos na povezavi http://goo.gl/qkTS9, za iOS pa na http://goo.gl/i55Bh. Uporaba pametnega mobilnega telefona v vlogi igralnega ploščka zagotavljata interaktivno igranje spletne igre World Wide Maze na enak način, kot smo jih na primer vajeni pri igralnih konzolah PlayStation in Xbox. Možnosti igranja spletne računalniške igre World Wide Maze si lahko ogledate na videoposnetku, ki je dosegljiv na portalu YouTube, in sicer na povezavi http://goo.gl/EqQwU.

Spletna igra World Wide Maze ne ponuja vrhunskih igričarskih izkušnj, saj tu dejansko le premikamo žogico po navideznih platformah ter imamo na voljo gumba za pospeševanje in skakanje. Kljub temu je podjetje Google z njo dokazalo, da je moč njegov spletni brskalnik Chrome brez večjih težav uporabljati tudi za namene interaktivnega igranja spletnih računalniških iger. Zato je verjetno le še vprašanje časa, kdaj se bodo za nov način igranja iger ogreli vodilni ponudniki spletnih iger.


Prijavi napako v članku