Digitalizacija
10.06.2021 08:01
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametne denarnice so prihodnost plačevanja

Poslovite se od usnjenih denarnic in torbic. V digitalni prihodnosti ni prostora za zastarelo papirnato tehnologijo.

Še pred časom smo mobilne telefone uporabljali izključno za klice in sporočila. Nihče si ni mogel predstavljati, da bi s telefonom lahko prižgali luči ali odklepali vrata. Še več, zelo malo potrošnikov si je predstavljalo, da bodo mobilne kamere postale enakovredne digitalnim in da bodo lahko gledali svoje najljubše vsebine na majhnem mobilnem zaslonu. Pametni telefoni vsak dan dokazujejo svojo večopravilnost.

V preteklosti je bila uporaba pametnih denarnic zaradi varnostnih pomislekov, pomanjkanja plačilnih terminalov v trgovinah in na splošno premajhnega ozaveščanja javnosti o digitalni tehnologiji omejena na majhno skupino uporabnikov. Z novo tehnologijo, izboljšano varnostjo, naprednimi zaščitnimi protokoli in s povečanim zanimanjem med ključnimi demografskimi skupinami je priljubljenost pametnih denarnic bliskovito narasla.

VALÚ – pametna denarnica za digitalno dobo

Kaj pa sploh je pametna denarnica? Znana je tudi kot e-denarnica ali digitalna denarnica. Izraz se nanaša na rešitev, ki na elektronski napravi ali kot mobilna oziroma spletna storitev posamezniku omogoča finančne transakcije v digitalnem okolju. Strokovnjaki so jo označili kot finančno platformo prihodnosti, saj spodbuja brezgotovinsko plačevanje, ki je dokazano manj ranljivo in bolj priročno kot gotovinsko plačilo. Napredna tehnologija je na voljo tudi v Sloveniji, in sicer z imenom VALÚ.

Pametno denarnico VALÚ zaznamuje priročnost in funkcionalnost. VALÚ je mobilna aplikacija, ki si jo posameznik namesti na svoj mobitel, tako da lahko z njim plačuje, plačilo pa je strogo varovano z najnaprednejšo tehnologijo. Na ta način lahko uporabniki VALÚ-ja hitro in enostavno plačujete brez gotovine v lokalih in trgovinah, na parkomatih in avtomatih, prek spleta oziroma na daljavo, ob tem pa lahko poljubne zneske nakazujete tudi ostalim uporabnikom VALÚ-ja. Že samo polnjenje računa lahko izvedete v le nekaj korakih z VALÚ Moneto, prek TRR-računa ali s plačilno kartico. Ko je čas za plačilo, bodisi na večerji s prijatelji bodisi na katerem koli izmed 3.000 plačilnih mest po Sloveniji, ne boste nikoli ujeti nepripravljeni. Prav tako je poenostavljeno pošiljanje ali vračanje denarja prijateljem in sorodnikom. Izberite mobilno številko VALÚ prejemnika in prenos denarja bo izveden takoj.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste povsem po naključju naleteli na razprodajo v vaši najljubši trgovini? Zajela vas je nakupovalna norija, a ste hitro ugotovili, da ste že porabili ves mesečni proračun. Namesto, da odidete domov praznih rok, vam na pomoč priskoči pametna denarnica VALÚ. Uporabnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1 in  BOB, ki imajo vključeno VALÚ Moneto, se bodo opravljeni nakupi obračunali šele pri naslednjem mesečnem računu za mobilne storitve.

Kaj potrebujete za uporabo pametne denarnice?

Pametni telefon, aplikacijo VALÚ, uporabniški račun in enega izmed dveh profilov – osnovnega ali naprednega. Pri osnovnem profilu ste zaradi stroge zakonodaje omejeni na 150 € mesečnega prometa in 1500 € letnega. Napredni profil pri registraciji zahteva nekoliko več podatkov, potrebna pa je tudi dodatna identifikacija z digitalnim potrdilom, računom Moj Telekom ali video identifikacijo. Poleg dodatne varnosti dobite v zameno tudi možnost opravljanja mesečnih transakcij do 3000 €, deljenje računa ter prejemanje in pošiljanje denarja.

Z nadgradnjo bančnih storitev v napredni profil boste lahko prejeli tudi kartico VALÚ Mastercard.

Še več plačilnih možnosti

Za tiste, ki si želite čim več plačilnih možnosti, so poskrbeli s plačilno kartico VALÚ Mastercard, ki jo lahko sproti polnite glede na svoje potrebe in tako poskrbite, da nepridipravi nimajo lahkega dostopa do vaših sredstev. Kartica je nepogrešljiv sopotnik na počitnicah, tudi v tujini. Z njo lahko plačujete na več kot 53 milijonih spletnih in fizičnih plačilnih mestih doma in po svetu. S kartico upravljate prek VALÚ aplikacije, kjer lahko prilagajate limit, prekličete kartico in vklopite ali izklopite uporabo v tujini.

Akcija brezplačnega naročila kartice VALÚ Mastercard: od 10. junija do 10. julija 2021 lahko kartico VALÚ Mastercard naročite brezplačno. Brezplačno naročilo si zagotovite tako, da v 30 dneh pred naročilom kartice opravite vsaj 2 plačili z VALÚ-jem na prodajnih mestih VALÚ (fizičnih prodajnih mestih ali na spletu).  Med temi prodajnimi mesti so poslovalnice Mercatorja, Petrola, OMV-ja, Tuša, Pošte Slovenije, Loterije Slovenije, Športne loterije in še mnoga druga. Več o promociji kartice VALÚ Mastercard: http://ts.si/valu-mastercard.

Zagotovo ste že razmišljali, da bi izkoristili sončne dneve s hitrim skokom na obalo. Na poti se boste ustavili po priboljške, kavo in sladoled, plačali parkirnino ali bencin, morda si boste privoščili kosilo ali večerjo. Vse skupaj pa boste lahko plačali z VALÚ pametno denarnico ali s kartico VALÚ Mastercard.

Več o pametni denarnici VALÚ in kartici VALÚ Mastercard na spletni strani valu.si. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
pametna denarnica VALÚ Moneta

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več