Telefoni
06.09.2011 17:36
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

“Pametna” tipkovnica za iPhone

SmartKeyboard bo najtanjša fizična QWERTY tipkovnica za iPhone.
SmartKeyboard bo najtanjša fizična QWERTY tipkovnica za iPhone.

Svet je, verjeli ali ne, še vedno razdeljen na tiste, ki imajo raje fizično tipkovnico in tiste, ki raje tipkajo kar na virtualno. Ljubitelji iPhona, ki ste že dolgo hrepeneli po fizični različici tipkovnice, tukaj je prava poslastica za vas: SmartKeyboard. SmartKeyboard tipkovnica je zasnovana kot sistem Applovega Smart Cover sistema za iPad 2. Za prilagajanje ekranu uporablja posebne magnetke, zanimivo pa je dejstvo, da zaseda tudi manj prostora na zaslonu kot virtualna inačica tipkovnice.

Produkt, ki je bil razvit v podjetju Motion Lab’s Jing Yang, se na Applov iPhone prisesa neverjetno hitro, uporabiti pa ga je mogoče tudi kot stojalo pri fotografiranju. Ko ga ne potrebujemo, ga lahko enostavno razprostremo na zadnjo stran telefona. Tipkovnica prav tako ponuja LED osvetlitev, tako da jo je mogoče uporabljati tudi v temi, na voljo pa bo v številnih “odštekanih” barvah.

Zasnovo tipkovnice bo, preden bo šla ta v množično proizvodnjo, sodeč po komentarjih na YouTubu potrebno še spremeniti. Konec koncev ta za zdaj pokriva funkcijo Home, ki bo morala biti dostopna, prav tako pa na tipkovnici za enkrat še ni nobenih številk. Prav tako še ni znano, kako nameravajo avtorji pripraviti aplikacijo, da bo delovala tudi na začetnem zaslonu in se aktivirala samo takrat, ko bo to potrebno. Verjetno bo to precej sizifovo delo. No, če trenutne dimenzije držijo, bo SmartKeyboard najtanjša fizična QWERTY tipkovnica za iPhone do zdaj. Njeno delovanje si lahko ogledate v spodnjem videu.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku