Pametne ure
15.04.2021 05:57
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja pametna ročna ura Google Pixel Watch

Pametna ročna ura Google Pixel Watch naj bi bila nekaj posebnega.
Pametna ročna ura Google Pixel Watch naj bi bila nekaj posebnega.

Pametne ročne ure so že pred časom postale pravi hit. Z njihovo pomočje si lažje organiziramo dan, sledimo neštetim dogodkom in beležimo svoje aktivnosti. Ker naj bi se povpraševanje po tovrstnih izdelkih kmalu še povečalo, ne preseneča, da je zanimanje zanje izrazil tudi Google. To je tudi razlog, zakaj so se nedavno odločili za nakup podjetja Fitbit.

Prvi izdelek, ki bo nastal kot plod sodelovanja med podjetjema Google in Fitbit, bo seveda pametna ročna ura Google Pixel Watch. Ta naj bi predstavljala neposredno konkurenco pametni uri Apple Watch, pri čemer naj bi bila Googlova povsem prilagodljiva željam končnega uporabnika. Novost bo temeljila na osnovi mobilnega operacijskega sistema Google Wear OS, saj ponuja vse, kar potrebujemo za vsakodnevna opravila, vključno z zabavo.

Preostala strojna oprema novosti bo po vsej verjetnosti obsegala še mobilni procesor Qualcomm Snapdragon Wear 3100, okrogel zaslon s 3-centimetrsko oziroma 1,2-palčno diagonalo in ločljivostjo 360 x 360 slikovnih točk. Zagotovljena bo tudi neposredna povezava z Googlovim digitalnim asistentom za lažje upravljanje. Njena oblika bo vsaj glede na razkrite računalniške fotografije nadvse privlačna in bo brez težav prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike.  

Google bo napredno pametno ročno uro Pixel Watch po vsej verjetnosti javnosti predstavil že letos, saj naj bi bila na voljo za nakup še pred jesenjo.


Prijavi napako v članku