Telefoni
16.09.2021 08:28

Deli z drugimi:

Share

Pametna očala tudi za podjetje Xiaomi

Pametni mobilni telefoni so nedvomno postali pomemben del našega vsakdana. Vse bo pomembna pa v zadnjem času postajajo pametna očala. Ta so namreč lahko odličen spremljevalec, saj lahko na določenih področjih brez težav nadomestijo tako pametne mobilne telefone kot računalnike.

Zato ne preseneča, da se je na področje pametnih očal spustilo tudi podjetje Xiaomi, in sicer s pripravo pametnih očal Xiaomi Smart Glasses. Novost je vsaj po tehnološki plati nadvse zanimiva. Inženirji podjetja Xiaomi so namreč v pametna očala vgradili štirijedrni procesor ARM, ki poganja prirejeno različico operacijskega sistema Android. Piko na i pa dajejo miniaturni zasloni microLED, ki so svetlejši in imajo precej daljšo življenjsko dobo v primerjavi s klasičnimi zasloni OLED.

Pametna očala Xiaomi Smart Glasses odlično dopolnjujejo pametni mobilni telefon, hkrati pa jih lahko uporabljamo povsem samostojno. Novince lahko namreč uporabljamo za prikaz pomembnih sporočil ter drugih informacij, ko smo na poti. Poleg tega jih lahko uporabljamo celo za opravljanje telefonskih pogovorov, saj so opremljene tako z mikrofonom kot zvočniki.

Trenutno še ni znano, kdaj bodo pametna očala Xiaomi Smart Glasses naprodaj. Verjamemo pa, da bodo ta šla v prodajo kot za stavo. Še posebej, če bodo ta cenovno precej ugodnejša od konkurenčnih izdelkov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Naša naloga je enostavna: podjetjem pomagati na poti k digitalni transformaciji. Kot član SoftwareONE, vodilnega globalnega ponudnika celovitih programskih in oblačnih tehnoloških ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 309 44 44
Planet GV posameznikom in podjetjem že več kot 30 let pomaga do svežih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Pridružite se jim in sezite višje. Več

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60