Računalništvo, telefonija
19.06.2013 06:02
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna čelada za novodobne motoriste

Pametna čelada LiveMap je povsem pisana na kožo sodobnim motoristom, saj je opremljena s kopico napredne tehnologije, ki znatno olajšuje vožnjo z dvokolesnikom. Ta bo kot nalašč predvsem za potepanje po neznanih krajih, saj se na prozornem zaslonu prikazujejo navigacijski napotki.
Pametna čelada LiveMap bo sodobnim motoristom v veliko pomoč pri potovanju po neznanih krajih!
Pametna čelada LiveMap bo sodobnim motoristom v veliko pomoč pri potovanju po neznanih krajih!

Skupina ruskih inženirjev in ljubiteljev dvokolesnikov je pripravila izjemno zanimiv koncept čelade, ki se ji bodo ljubitelji sodobne tehnologije le stežka uprli. Pametna čelada LiveMap je namreč opremljena s kopico tehnologij, ki olajšujejo vožnjo z motorjem, saj se vse pomembne informacije motoristu izrisujejo dobesedno pred očmi. Pametna čelada LiveMap bo seveda primarno namenjena varnemu potepanju po neznanih krajih, saj se na prozornem zaslonu prikazujejo navigacijski napotki za dosego želenega cilja.

V pametno čelado LiveMap je vgrajena baterija kapacitete 3.000 miliamper ur, kar zagotavlja večurno brezskrbno delovanje vgrajene elektronike. Navigacijo motorist upravlja kar preko zvoka, svetilnost zaslona pa se neprestano prilagaja osvetlitvi okolice. Pametna čelada je opremljena še z vrsto drugih elektronskih pripomočkov, kot so pospeškomer, giroskop, digitalni kompas, merilec nagiba in še mnogo več. Delovanje koncepta novosti so ruski inženirjev predstavili v video posnetku, ki je dosegljiv s klikom na spletni naslov http://goo.gl/nyiV7.

Za pripravo pametne čelade LiveMap skupina ruskih inženirjev potrebuje zagonski kapital v višini preračunanih 112 tisoč evrov, ki ga zbira na spletnem portalu Indiegogo (http://goo.gl/8a46g). Ti za nakup novosti v predprodaji zahtevajo preračunanih 1.125 evrov, v prosti prodaji pa bo zanjo potrebno odšteti kar preračunanih 1.500 evrov. Čelada bo v naslednjem letu najprej na voljo v ZDA, Avstraliji, Kanadi in Združenem Kraljestvu, leto pozneje pa jo bo moč kupiti še v izbranih evropskih državah, kot na primer v Italiji in Nemčiji.


Prijavi napako v članku