Operacijski sistemi
03.06.2014 22:37
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osupljivi Android 4.4.3 KitKat na pohodu!

Android 4.4.3 KitKat prinaša majhne a zelo pomembne spremembe!
Android 4.4.3 KitKat prinaša majhne a zelo pomembne spremembe!

Podjetje Google je za novejše naprave Nexus pripravilo težko pričakovani mobilni operacijski sistem Android 4.4.3 KitKat, o katerem se je na svetovnem spletu že dalj časa veliko govorilo. Uporabniki pametnih mobilnih teflonov in tabličnih računalnikov Necus bodo novost prejeli najkasneje do druge polovice junija, pri čemer velikost namestitvene datoteke znaša »le« 54 megabajtov. Kljub temu je novosti več kot na pretek in bodo marsikateremu uporabniku precej poenostavile delo z mobilno napravo.

Večji del sprememb mobilnega operacijskega sistema Android 4.4.3 KitKat se pričakovano nanaša na odkrite programske napake in varnostne ranljivosti. Med ostalimi novostmi pa najdemo prenovljeni vmesnik za opravljanje telefonskih klicev (svetlejše ozadje in možnost hitrega urejanja kartic), možnost neposrednega prenosa večjih datotek iz spletnega portala Google Play, hitrjše samodejno ostrenje, izboljšan način povezovanja v brezžična omrežja in še mnogo več.

Nadgradnja je pričakovano na voljo na voljo preko sistema OTA (Over The Air), kar v praksi pomeni, da za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbi kar mobilna naprava sama. O nadgradnji nas bo na svetovni splet povezan pametni mobilni telefon ali tablični računalnik obvestil takoj, ko bo ta na voljo.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku