Matične plošče
29.10.2009 16:20
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osnovna plošča za najzahtevnejše

Asus verjame v prihodnost hitrega vmesnika USB 3.0 in podatkovnega vodila SATA 3.
Asus verjame v prihodnost hitrega vmesnika USB 3.0 in podatkovnega vodila SATA 3.

Podjetje Asus že od nekdaj slovi kot eden boljših izdelovalcev osnovnih plošč, z zadnjim modelom pa se je predstavilo tudi z inovativnostjo. Osnovna plošča P7P55D-E Premium namreč na enem mestu združuje tako hitri vmesnik USB 3.0 kot tudi tretjo različico podatkovnega vodila SATA. Slednji prinaša predvsem občutno višjo hitrost prenosa podatkov od obstoječih rešitev in sicer do šest gigabitov na sekundo.

Novo podatkovno vodilo odlikuje tudi učinkovito upravljanje z električno energijo, kar za trde diske posledično pomeni manjšo porabo električne energije, manjše segrevanje in daljšo življenjsko dobo. Tretja različica priljubljenega podatkovnega vodila SATA je seveda najbolj pisana na kožo pogonom Solid State, saj dosegajo prenose podatkov tudi do 250 megabajtov na sekundo.

Osnovna plošča Asus P7P55D-E Premium je namenjena bogati paleti Intelovih procesorjev Core i5 in Core i7 ter vključuje še dve reži za grafične kartice PCI Express 16x, štiri reže za sistemske pomnilnike DDR3 in kar deset vmesnikov za priklop naprav USB 2.0. Za nakup novinca bo ameriškim trgovcem potrebno odšteti okoli 300 ameriških dolarjev. Osnovna plošča Asus P7P55D-E Premium naj bi v Evropo prispela še pred koncem novembra.

Vas zanima več iz te teme?
Asus matične plošče

Prijavi napako v članku