Računalništvo, telefonija
27.10.2015 13:28
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osebni računalnik Windows 10 velikosti mobilnika!

Osebni računalnik InFocus Kangaroo je kljub omejenim dimenzijam zlahka kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom!
Osebni računalnik InFocus Kangaroo je kljub omejenim dimenzijam zlahka kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom!

Inženirji podjetja InFocus so pripravili nadvse zanimivi osebni računalnik, ki se bo zlahka prikupil tistim, ki veliko potujejo. Njihov najnovejši računalniški sistem Kangaroo namreč meri zgolj 124 x 80,5 x 12,9 milimetrov in tehta le 200 gramov, kar ga uvršča na seznam najmanjših osebnih računalnikov na svetu. Kljub temu lahko počnemo z njim tudi nekoliko zahtevnejša opravila, saj je na njem nameščen čistokrvni Microsoftov operacijski sistem Windows 10.

Računalnik InFocus Kangaroo za delovanje potrebuje le priklop napajanja in računalniškega zaslona preko vmesnika HDMI. Nanj lahko za nameček priključimo celo projektorje in tablične računalnike iPad. Novincu kljub omejenim dimenzijam in nizki teži vsaj zlepa ne bo zmanjkalo moči, saj za preračunavanje podatkov uporablja Intelov procesor Atom X5 8500 (Cherry Trail) frekvence 2,24 gigahercev v navezi z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Tu najdemo še vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora, ki ga lahko po potrebi razširimo s pomnilniško kartico microSD do skupne kapacitete 128 gigabajtov.

Osebni računalnik InFocus Kangaroo med drugim prinaša še podporo za hitri in nepogrešljivi brezžični povezavi Wi-Fi 802.11ac in Bluetooth 4.0. Novost je trenutno že naprodaj v Združenih državah Amerike, trgovci zanjo pa zahtevajo le okoli preračunanih 90 evrov.


Prijavi napako v članku