Računalništvo, telefonija
10.05.2010 13:42
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osebni računalnik s porabo 1.700 vatov električne moči

Izjemno zmogljivi osebni računalnik, ki pri polni obremenitvi lahko porabi do 1.700 vatov električne moči.
Izjemno zmogljivi osebni računalnik, ki pri polni obremenitvi lahko porabi do 1.700 vatov električne moči.

Računalniški mojster s psevdonimom Nickshi, ki je zaposlen pri podjetju Antec Taiwan, je javnosti predstavil računalniški sistem, ki lahko pri polni obremenitvi porabi do 1.700 vatov električne moči. Ekstremno visoko porabo električne energije ter s tem posledično izjemno računsko in grafično moč je računalničarju uspelo doseči z dvema navitima Intelovima procesorjema Xeon E5640 ter štirimi grafičnimi karticami GeForce GTX480 podjetja EVGA.

Računalniškemu mojstru je izjemno visoko porabo električne energije uspelo doseči še s pomočjo osnovne plošče EVGA SR2, hitrim sistemskim pomnilnikom ADATA 2200 CL8 kapacitete 8 GB in pogonom Solid State s 64 gigabajti prostora. Potrebno električno energijo za stabilno delovanje sistema pa je računalničarju uspelo doseči s pomočjo dveh napajalnih sistemov Antec TPQ1200W skupne električne moči 2.400 vatov.

Najbrž česa podobnega še lep čas ne bo nihče ponovil, kaj šele da bi tako naviti računalniški sistem uporabljal za opravljanje vsakodnevnih opravil ali igranje računalniških iger. Na srečo pa so podvig računalniškega mojstra posneli in posnetek objavili na naslovu http://skrci.me/antec. Ker gre za vrhunski dosežek, vam ogled posnetka toplo priporočamo.


Prijavi napako v članku