Računalništvo, telefonija
20.11.2016 06:23
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zunanji disk, ki ga lahko operemo kar pod tekočo vodo!

Supervzdržljivi zunanji trdi disk ADATA SD700 ne bomo kar zlepa uničili!
Supervzdržljivi zunanji trdi disk ADATA SD700 ne bomo kar zlepa uničili!

Ker elektrika, računalniške naprave in voda ne gredo skupaj, je podjetje ADATA pripravilo posebno različico zunanjega trdega diska, ki je združljiv s standardom IP68. To pomeni, da je naprava vodotesna, odporna proti prahu in celo brez okvar zdrži padce z zmerne višine. Novost bomo zato brez težav uporabljali tudi v prostorih, ki za zunanje pomnilniške medije niso najbolj primerni (na primer v zelo vlažnih ali prašnih okoljih).

Zunanji trdi disk ADATA SD700 je seveda opremljen s pogonom Solid State in je nadvse primeren za prenos, saj meri 83,5 x 83,5 x 13,9 milimetrov in tehta 100 gramov. Za shranjevanje podatkov je na voljo od 256 gigabajtov pa vse do enega terabajta prostora, za prenos podatkov pa je na voljo vmesnik USB 3.1, pri čemer povprečna hitrost prenosa podatkov znaša okoli 430 megabajtov na sekundo. Če nam bo novost po nesreči padla v vodo, bo panika povsem odveč, saj lahko brez težav »zdrži« do 60 minut na globini do 1,5 metrov.

Supervzdržljivi zunanji trdi disk ADATA SD700 bomo lahko uporabljali na bogati paleti osebnih računalnikov, ki imajo nameščene mobilne operacijske sisteme Windows XP ali novejši, MacOS 10.6 ali novejši, Linux (jedro 2.6 ali novejše) ter celo v povezavi z mobilnimi napravami z Androidom 5.0 ali novejšim. Podjetje ADATA bo nadvse zanimivo napravo za shranjevanje podatkov ponudilo v prodajo kmalu, cena pa žal še ni znana.


Prijavi napako v članku