Računalništvo, telefonija
22.07.2016 11:03
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Organi pregona zasegli popularni Kickass torrents!

Takšno obvestilo nas pričaka pri obisku spletne strani Kickass torrents.
Takšno obvestilo nas pričaka pri obisku spletne strani Kickass torrents.

Organi pregona so zasegli izjemno popularno spletno stran za deljenje različnih datotek med uporabniki. Kickass torrnes je na svoji popularnosti še pridobil, ko so se ameriški organi bred nekaj časa, v svojem boju zoper nelegalnim vsebinam na spletu, spravili na The Pirate Bay strežnike.

Milijoni uporabnikov svetovnega spleta so sedaj prikrajšani za še eno boljših torrent spletnih strani, ki jo je krasil dober uporabniški vmesnik. Nelegalne spletne vsebine, ki avtorjem odžirajo zaslužek, so že 15 let stalnica na na svetovnem spletu. Različni avtorji so bili tako prikrajšani za milijone, saj se po mnenju zagovornikov tovrstnih spletnih strani, niso znali prilagoditi novim trendom.

Internet je spremenil pravila igre in ponudil veliko orodij s katerimi je mogoče zaobiti plačilo za določen izdelek, kot so npr. video, avdio in programske vsebine. Industrija že nekaj desetletij deluje po več ali manj enakem vzorcu in večjih sprememb do pred kratkim nismo videli. Pravi boj zoper nelegalno nalaganje različnih vsebin bi po mnenju mnogih moral potekti na drugih področjih, kakor pa z zaseganjem strežnikov različnih spletnih domen, saj je le vprašanje dni kdaj bo postavljen nov strežnik, ki bo uporabnikom spleta nudil enako ali celo več.

Lastnik domene je bil aretiran na Poljskem na osnovi obtožb ameriških oblasti, ki ga bremenijo pranja denarja, zarote, itd. Zanimivo bo videti kako bo potekalo sojenje za obtožbe, za katere lastniku domene grozi več kot 20 let zapora.


Prijavi napako v članku