Računalništvo, telefonija
25.03.2006 17:21

Deli z drugimi:

Share

Oracle objavil rezultate poslovanja prvega četrtletja 2006

Oracle je objavil, da se je dobiček na delnico v tretjem čertletju fiskalnega leta 2006 (v skladu z GAAP) v primerjavi z istim četrtletjem poslovnega leta 2005 povišal za 40 %; prihodki za tretje četrtletje so se v primerjavi z istim obdobjem lani povečali za 18 %, četrtletni dobiček se je povečal za 42 %; prihodki od prodaje programske opreme za 20 % prihodki prodaje podatkovnih zbirk in vmesne programske opreme za 5 %, prihodki od prodaje novih licenc za aplikacije pa kar za za 77 %.

Dobiček na delnico v tretjem čertletju fiskalnega leta 2006 (v skladu z računovodskimi standardi GAAP) znaša 0,14 USD, kar je v primerjavi z istim četrtletjem lani 40-odstotno povečanje. Prihodki za tretje četrtletje znašajo 3,5 milijarde USD in so povečali za 18 %. Četrtletni dobiček se je povečal za 42 % in znaša 765 milijonov USD, prihodki od prodaje programske opreme so se zvišali za 20 % (2,8 mrd USD), prihodki prodaje podatkovnih zbirk in vmesne programske opreme so se povečali za 5 %, prihodki od prodaje novih licenc za aplikacije pa kar za za 77 %. Prihodki od storitev znašajo 971 milijonov USD, kar v primerjavi z istim četrletjem preteklega poslovnega leta pomeni povečanje za 9 %, dobiček na delnico se je v primerjavi z istim četrtletjem preteklega poslovnega leta povečal za dobro petino (21 %) in znaša 0,19 USD (ni izražen v skladu z GAAP), prav tako pa čisti dobiček znaša 1 mrd USD in se je v primerjavi z istim četrletjem preteklega poslovnega leta povišal za 23 % (ni izražen v skladu z GAAP).

“Najmočnejša geografska regija SAP-a je Evropa,” pravi Charles Phillips, predsednik Oracle Software in dodaja: “Zato smo še posebej zadovoljni, da naši prihodki od prodaje aplikacij v Evropi letno narastejo povprečno za 119 %. Takšnega poslovanja, na področjih, kjer je SAP najmočnejši, smo seveda zelo veseli.”

“V tem četrletju smo zabeležili rekordne prihodke in uspeli dobiček na delnico pripeljati na 0,19 USD,” je povedal Oraclov predsednik ter CFO Safra Catz. “Prav tako so naše marže v tem četrletju dosegle rekordne zneske kar presega vse dosedanje četrtletne rezultate”.

“Oraclova strategija izdelkov temelji na kombinaciji inovacij in pridobitev,” pravi direktor Oracla Larry Ellison. “V zadnjih nekaj tednih smo objavili našo, notranje razvito, tehnologijo Secure Enterprise Search in pa zaključek prevzema podjetja Siebel. Posledice se kažejo v močnejši ponudbi Oraclovih izdelkov in storitev. Slednja sta zelo zanimiva in “vroča” trga in bosta v prihodnosti gonilni sili tako Oracla kot tudi vse ostale programske industrije.”


Prijavi napako v članku