Računalništvo, telefonija
07.01.2013 21:52
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Optični mediji se bodo podražili za polovico!

Pri podjetju TechPowerUp so prepričani, da se bodo maloprodajne cene CD-jev, DVD-jev in Blu-ray ploščkov v drugi polovici letošnjega leta povišale za do 50 odstotkov. Glavni „krivec“ za to bo občutno nižja ponudba ploščkov na trgu.
Cene CD-jev, DVD-jev in Blu-ray ploščkov se bodo v drugi polovici leta povišale za do 50 odstotkov!
Cene CD-jev, DVD-jev in Blu-ray ploščkov se bodo v drugi polovici leta povišale za do 50 odstotkov!

V zadnjem času se na področju hranjenja podatkov veliko dogaja predvsem pri trdih diskih in pogonih Solid State, zato povpraševanje po optičnih medijih upada. Ker je zaradi nizke prodaje zaslužek proizvajalcev tovrstnih medijev iz dneva v dan manjši, so pri podjetju TechPowerUp prepričani, da se bodo maloprodajne cene CD-jev, DVD-jev in Blu-ray ploščkov v drugi polovici letošnjega leta povišale za do 50 odstotkov.

Za upad prodaje optičnih medijev so v prvi vrsti odgovorni prostorni trdi diski (tudi zunanji), širokopasovni internet ter proizvodnja osebnih in prenosnih računalnikov brez optičnega pogona. Pri tem igrajo veliko vlogo tudi ponudniki oblačnih storitev, saj ti uporabnikom za shranjevanje podatkov ponujajo iz dneva v dan več brezplačnega prostora.

Zaradi manjšega povpraševanja po optičnih pogonih bodo vrata kmalu zaprla predvsem manjša podjetja in ponudba ploščkov na trgu bo s tem močno upadla. Ker bo zaradi tega v drugi polovici letošnjega leta povpraševanje po optičnih medijih močno preseglo ponudbo, se bodo ti posledično podražili. Če torej pri delu še vedno uporabljate optične medije, vam priporočamo, da jih kupite na zalogo še pred poletjem.


Prijavi napako v članku