Računalništvo, telefonija
15.03.2020 07:20
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oppo Watch tudi za evropski trg

Oppo Watch tudi za evropski trg!
Oppo Watch tudi za evropski trg!

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki prisegate na pametne ročne ure ali pa že dalj časa razmišljate o njenem nakupu. Kitajsko podjetje Oppo bo namreč najnovejšo pametno ročno uro Watch ponudilo v prodajo tudi na evropskem trgu. Nedavno predstavljena novost je na voljo v dveh različicah, in sicer z zaslonom velikosti 4,1-centimetrov (1,6 palcev) in 4,8-centimetrov (1,9 palcev), ohišje pa je izdelano iz trpežnega aluminija. Za upravljanje naprave sta na voljo dva gumba.

Pametna ročna ura Oppo Watch se nam bo zagotovo takoj prikupila, saj podpira številne različne aktivnosti, spremlja spanje uporabnika, srčni utrip in nekaj, kar je na trgu manj pogosto, saj vsebuje elektrokardiogram (EKG). Novost sicer temelji na osnovi mobilne platforme Snapdragon Wear 2500 s pomožnim procesorjem Apollo 3. Preostala strojna oprema obsega še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika za shranjevanje podatkov in baterijo s podporo tehnologiji hitrega polnjenja Watch VOOC. Povsem izpraznjeno baterijo lahko namreč do polovice napolnimo že v zgolj 17 minutah, kar bodo zagotovo cenili tisti, ki so vedno na poti.

Vgrajena baterija uporabnikom pametne ročne ure Oppo Watch nudi do 40 ur običajne uporabe in največ 21 dni v pripravljenosti. Odlično je bilo poskrbljeno tudi za povezljivost, saj sta na voljo povezavi NFC in Bluetooth 4.2 ter navigacijski sistem GPS. Čeprav maloprodajna cena novosti za evropski trg še ni bila razkrita, verjamemo, da ne bo pretirano visoka. Za kitajsko različico manjše pametne ročne ure Oppo Watch je namreč treba odšteti okoli preračunanih 190 evrov, večja različica pa je vrednotena na okoli preračunanih 255 evrov.


Prijavi napako v članku