Računalništvo, telefonija
16.01.2021 13:28

Deli z drugimi:

Share

Oppo presenetil s poceni telefonom 5G

Pametni mobilni telefon Oppo A93 5G bo za malo denarja ponujal veliko!
Pametni mobilni telefon Oppo A93 5G bo za malo denarja ponujal veliko!

Cene najboljših pametnih telefonov iz leta v leto rastejo, na srečo pa se proizvajalci zavedajo, da niso vsi uporabniki pripravljeni odšteti več kot 1.000 evrov za novo napravo. To povsem drži tudi za tiste uporabnike, ki želijo uporabljati najnovejše mobilno omrežje 5G. Zato ne preseneča, da pri podjetju Oppo pripravljajo njihov najcenejši pametni mobilni telefon družine A, ki bo nudil podporo za mobilno omrežje 5G, hkrati pa bo dovolj zmogljiv tudi za zahtevnejša opravila.

Pametni mobilni telefon Oppo A93 5G bo temeljil na osnovi mobilnega procesorja Snapdragon 480 podjetja Qualcomm ter nadvse všečnega zaslona s 16,5-centimetrsko oziroma 6,5-palčno diagonalo, ločljivostjo FHD+ (1.080 x 2.400 slikovnih točk) ter razmerjem stranic 20 proti 9. Ker bo zaslon slike izrisoval s frekvenco 90 hercev, bo ta primeren tudi za igre in večpredstavnosti.

Novemu pametnemu mobilnemu telefonu Oppo A93 5G ne bo zmanjkalo moči niti pri zahtevnejših opravilih, saj bo opremljen z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, ki jih bomo lahko razširili s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja bo zagotovila baterija kapacitete 5.000 miliamper ur, ki jo bo moč polniti s hitrim polnilnikom električne moči 18 vatov. Za zajem fotografij pa bo na voljo glavna kamera ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, ki bo kos tudi zahtevnejšim pogojem.

Pametni mobilni telefon Oppo A93 5G bo sprva na voljo na Kitajskem, in bo vse prej kot drag. Čeprav maloprodajna cena uradno še ni bila razkrita, se bo ta gibala med preračunanimi 250 evri in 280 evri. Več informacij o nadvse zanimivem telefonu pa naj bi bilo razkritih kmalu.


Prijavi napako v članku