Računalništvo, telefonija
28.08.2018 12:45

Deli z drugimi:

Share

Oppo Find X je najlepši telefon leta 2018

Oppo Find X je najlepši telefon leta 2018
Oppo Find X je najlepši telefon leta 2018

Pametni telefon Oppo Find X krasi čudovit dizajn, odlična kamera in dobra vzdržljivost baterije s tehnologijo hitrega polnjenja. Poleg tega lastniki telefona dobijo še “top-of-the-line” lastnosti kot je 3D tehnologija prepoznavanja obraza. Na žalost Oppo Find X ne podpira brezžičnega polnjenja, prav tako pa telefon ni vodoodporen. Med igranjem zahtevnejših iger in uporabo “težkih” aplikacij, se telefon hitro pregreje, kupiti pa ga je (za zdaj) možno samo na Kitajskem.

Če bi morali potegniti črto in podati končno oceno telefona Oppo FInd X, bi lahko mirne vesti rekli, da gre za napravo s super “pop-up” kamero in čudovitim, “all-screen” dizajnom, ki telefon postavi na vrh najepših telefonov leta 2018. Ne samo, da je najlepši, hkrati spada med najboljše letošnje telefone. Glede na recenzijo portala CNet je telefon dobil naslednje ocene:

Splošna ocena ……………………………….. 8.8

Dizjan …………………………………………….. 9

Lastnosti ………………………………………… 8

Učinkovitost delovanja ……………………. 9

Kamera …………………………………………… 9

Baterija ………………………………………….. 10


Na prvi pogled Oppo Find X izgleda kot najlepši Samsung Galaxy S9 kar smo ga kdajkoli videli – z masivnim ekranom in lepo zaobljenimi robovi. Kljub temu pa ta futuristična naprava preseneti z inovativno identiteto, ki nekoliko prehiteva Galaxy S9 in S9 Plus: pravi “all-screen” ekran z modulom za zadnjo in sprednjo kamero, ki se odpreta, ko ju uporabljamo. Prej omenjena “pop-up” kamera se morda sliši nekoliko pretirano, vendar je v resnici pametna poteza ustvarjalcev, kajti na tak način se dizajn lepo zaključuje po celotni površini ekrana, hkrati pa leča kamera ostaja čista in zavarovana pred udarci.


Kot smo že omenili je Oppo Find X poleg tega, da je najlepši telefon letošnjega leta tudi eden najboljših. Krasijo ga izvrstne fotografije, hiter procesor in odlična baterija. Seveda tako kot pri vsakem telefonu tudi tukaj ne gre brez manjših pomanjkljivosti, recimo slikanje pokrajin je mogoče malce nenavadno, če smo navajeni, da držimo telefon na robovih, kajti premikajoči se del kamere odriva naše dlani na stran.


“All-screen” ekran nam lahko malce oteži upravljanje telefona, kajti zelo hitro se nam lahko zgodi, da po nesreči pritisnemo na ekran zaradi zelo tankih robov. Ti ponesrečeni manevri po ekranu se po navadi zgodijo med uporabo kamere – pogosto lahko vklopimo način panorame. Kot že tudi omenjeno Oppo ne ponuja brezžičnega polnjenja, kljub stekleni zadnji strani in vodoodpornosti, ki je danes več ali manj prisotna pri vseh najnovejših pametnih telefonih.


Če te manjše pomanjkljivosti odmislimo, je Oppo FInd X izjemno dobra naprava, ki morala biti na visokih mestih želja vsakega, ki razmišlja o nakupu novega telefona. Seveda moramo najprej preveriti, če je naprava FInd X kompatibilna z našim izbranim ponudnikom mobilne telefonije in če lahko sploh kupimo napravo v naši državi. Posebno pozornost pri nakupu moramo nameniti 4G omrežju, ki je osnovni pogoj za uporabo telefona. Če mislite, da je priti do telefona Oppo FInd X misija nemogoče, se motite, kajti obstaja kar nekaj “third-party” preprodajalcev, ki prodajajo dotični telefon, je pa res, da se moramo pošteno potruditi, da najdemo sebi primernega. Maloprodajna cena telefona na Kitajskem je 4,999 yuanov ($735, £560, AU$995, 631 eur). V redni prodaji je na voljo tudi v Maleziji in SIngapuru.

Ne glede na to, da Oppo FInd X ne spada med cenejše telefone na trgu mobilne telefonije, še posebej, če govorimo o kitajskih znamkah, ki se pogosto znajdejo med cenejšimi, je telefon še vedno toliko dovršen, da se ga splača uvrstiti med tiste, na katere najprej pomislimo, ko kupujemo telefon. Večkrat omenjeni dizajn in super “pop-up” kamera sta zgolj dva razloga, zakaj je Find X prava izbira za vse ljubitelje kvalitetnih telefonov.


Prijavi napako v članku