Igre
10.10.2014 14:46

Deli z drugimi:

Share

Izkusite nočne more v Neverending Nightmares

Izkusite nočne more v Neverending Nightmares
Izkusite nočne more v Neverending Nightmares

Neverending Nightmares je majhna indie grozljivka, ki takoj pritegne pozornost s svojo zanimivo, lepo izrisano in animirano črno belo zunanjostjo. Avtor je obljubljal zanimivo, osebno zgodbo, ki se gre o borbi z depresijo, kar je igri dalo poseben čar in dodatno grozo. V igri igraš kot mlad fant, ki ima sanje v sanjah, kar pomeni da ko se zbudi iz enih sanj se takoj znajde v drugih. Cilj igre je, da najdeš svojo sestro in ugotoviš kaj se je zgodilo z njo, saj je včasih mrtva, včasih tvoj terapevt, včasih pa majhna punčka.

Prvih petnajst minut je bilo super. Raziskoval sem veliko hišo, ki ima vedno bolj temačne in moreče sobe s kupom lutk, krvi in kmalu tudi čudaškimi, izvirnimi pošastmi. Kmalu se okolje zamenja s psihiatrično bolnišnico ter gozdom, a igranje ostane enako. Igra vsebuje… veliko hoje. In še več hoje. To je v bistvu vse kar počneš – hodiš od ene sobe v drugo, trikrat v celotni igri celo pobereš kakšen predmet da lahko napreduješ. Občasno te napade pošast, pred katero se moraš ali skriti, hitro pobegniti oziroma počasi hoditi, da te ne sliši. Če te slučajno zaloti, se zbudiš v bližnji sobi in lahko poskusiš še enkrat brez kazni ali posledic.

Po eni uri sem dosegel konec, v katerem se praktično nič ne zgodi. Igra ima tri konce, tako da je vsebine za slabe tri dolgčasne urice. Tri urice hoje po dobesedno enakih hodnikih, z občasno popestritvijo, kjer se zgodi nekaj grozljivega ali krvavega. Ne pomaga, da se lik premika zelo počasi in lahko teka le par metrov, preden je izmozgan. Nekateri govorijo, da je igra popoln primer interaktivne umetnosi, a kje je poanta interaktivnosti, če isto izkušnjo dobite, če pogledate kakšen “let’s play” ali kopico screenshotov?

Takšne igrice so bile včasih zastonj na Newgrounds, ta stane 15 eurov. Za takšno ceno že dobiš kaj boljšega, tako 2D (Lone Survivor) kot 3D (Amensia, Outlast, kopico starejših “survival horror” iger). Ne priporočam – če želite igro izkusiti, petkrat igrajte kratek demo ter si preberite vsebino vseh treh koncev na spletu, in dobili boste enako izkušnjo kot če bi kupili igro.

Ocena: 40/100

Plus:

– zanimiva podoba in dober zvok

Minus:

– slaba igralna plat

– kratka

– visoka cena


Prijavi napako v članku