Tiskalniki in skenerji
20.05.2010 14:47

Deli z drugimi:

Share

Operacijski sistem WebOS na tiskalnikih HP?

Mrežni tiskalniki HP bodo v kratkem bogatejši za Palmov operacijski sistem webOS.
Mrežni tiskalniki HP bodo v kratkem bogatejši za Palmov operacijski sistem webOS.

Ko je HP konec meseca aprila prevzel podjetje Palm, so se na svetovnem spletu nemudoma pojavile govorice, da bo računalniški gigant ponudil v prodajo tablični računalnik, ki bo opremljen z operacijskim sistemom webOS. Da je temu resnično tako, pa je šele pred kratkim potrdil njihov generalni direktor Mark Hurd. Novi računalniški sistem bo nastal v okviru projekta Hurricane in bo prevzel mesto nesojenega tabličnega računalnika s tržno oznako Slate.

Vodilni mož računalniškega giganta pa je širšo računalniško skupnost pustil tako rekoč brez besed z izjavo, da bo operacijski sistem webOS poganjal tudi njihove mrežne tiskalnike in druge manjše naprave. Prve naprave, opremljene z operacijskim sistemom podjetja Palm, naj bi bile naprodaj še letos

Največji poudarek bo podjetje HP zagotovo namenilo tiskalniškemu segmentu, ki še vedno predstavlja temelj njegovega poslovanja. Njihov oddelek za sliko in tisk je namreč samo v zadnjem trimesečju ustvaril dohodke v višini 6,4 milijard ameriških dolarjev oziroma 5 milijard evrov.


Prijavi napako v članku