Telefoni
25.09.2009 07:18

Deli z drugimi:

Share

Opera Mini vse bolj priljubljena

Konkurenca ne počiva niti na področju predplačniških mobilnih paketov.
Konkurenca ne počiva niti na področju predplačniških mobilnih paketov.

Kot vse kaže, je podjetju Opera Software s pripravo spletnega brskalnika Mini uspel veliki met, saj ga danes uporablja že več kor 32 milijonov uporabnikov širom sveta. Gre za mobilni spletni brskalnik, ki je namenjen predvsem mobilnim telefonom nižjega cenovnega razreda, saj temelji na priljubljeni platformi Java.

Razloge za izjemno priljubljenost mobilnega spletnega brskalnika gre v prvi vrsti iskati v tehnologiji za procesiranje spletnih strani na oddaljenih strežnikih, kar občutno pohitri prikaz spletnih strani. To pa razveseljuje predvsem tiste lastnike mobilnih telefonov nižjega cenovnega razreda, ki za prenos podatkov uporabljajo le povezavo GPRS.

Opera Mini je v svetovnem merilu zdaleč najbolj priljubljena v Rusiji, kateri sledijo Indonezija, Kitajska, Ukrajina, Južna Afrika, ZDA, Nigerija, Združeno Kraljestvo in Poljska. V evropskem prostoru pa po mobilnem brskalniku norveškega podjetja Opera Software najbolj posegajo Nemci, Francozi, Čehi, Italijani, Spanci, Turki, Nizozemci, Slovaki, Litvanci in Romuni.


Prijavi napako v članku