Poslovne rešitve
07.04.2021 06:58
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

One Identity Safeguard v družbi najboljših PAM ponudnikov

One Identity Safeguard zmanjša varnostna tveganja, nadzira uporabnike in ščiti dostop do podatkov.
One Identity Safeguard zmanjša varnostna tveganja, nadzira uporabnike in ščiti dostop do podatkov.

Solution Review vsako leto pripravi poročilo o najboljših ponudnikih storitev za upravljanje s privilegiranimi dostopi. Vključene so storitve, ki najbolje zastopajo trenutne tržne potrebe uporabnikov.

Uredniki so pri izbiri upoštevali različne kriterije:

  • Authority Score, ki predstavlja povprečno oceno spletne strani
  • Meto analizo mnenj uporabnikov zbranih preko najbolj zanesljivih spletnih ocenjevalnih strani
  • 5-stopenjski kriterij podjetja Solution Review

Obširna raziskava podjetja je zbrala 12 najboljših ponudnikov rešitev PAM (Privileged Access Management) za leto 2021, med njimi tudi One Identity z rešitvijo Safeguard.

Privilegiran dostop ostaja najbolj napadeno področje v poslovnem IT okolju, kar niti ne preseneča. Privilegirani uporabniki imajo pooblastila, ki presegajo tista povprečnih uporabnikov. Stopnja dostopnosti, ki jim je na voljo, odpira nova vrata spletnim napadalcem. Zakaj bi ciljali na nižjega člana finančnega urada, ko pa se lahko osredotočite na finančnega direktorja, ki ima dostop do bančnih računov in registrskih številk.

Dodatno nevarnost podjetjem predstavlja nov način zlorabe dostopnih točk. Napadalci vstopijo v omrežje preko ogroženih računov, na katerih dvigujejo raven dovoljenj, da bi dosegli svoje cilje. Tovrstni napadi z dvigovanjem pooblastil lahko zaobidejo mnogo starejših načinov nadzora in resno škodijo vaši organizaciji.

Podjetja morajo posvečati več pozornosti nadzoru privilegiranega dostopa, saj lahko le na tak način zakrpajo varnostne luknje in zaščitijo uporabnike. One Identity Safeguard zmanjša varnostna tveganja organizacij, nadzira uporabnike in privilegirane račune, upravlja identitete, ščiti dostop do podatkov ter omogoča upravljanje identitet in dostopov tistim posameznikom, ki skrbijo za poslovanje organizacij.

Administratorjem omogoča zmogljive funkcije beleženja in poročanja, s katerimi lažje nadzirajo dostope in odpravljajo nepravilnosti. Prilagodljivi načini dela in dejavnosti omogočajo, da prilagodite pravilnik o geslih ter poteke dela, tako da se ujemajo s poslovnimi potrebami vaše organizacije. Za več informacij o varnostnih zaščitah One Identity se obrnite na Platinum+ partnerja ADM-Adria.

Vas zanima več iz te teme?
PAM poslovne rešitve One Identity Safeguard

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku