Telefoni
24.04.2016 11:56
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ojoj, Apple iPhone namesto iz aluminija z ohišjem iz stekla?

OS X Mavericks in iOS 7: Glavni zvezdi Applove konference WWDC
OS X Mavericks in iOS 7: Glavni zvezdi Applove konference WWDC

V prihodnjih mesecih lahko pričakujemo veliko špekulacij o novi generaciji pametnih telefonov iPhone 7, ki bo po vsej verjetnosti predstavljena letošnjo jesen. Vendar pa si je v tem trenutku veliko pozornosti zagotovila novica za generacijo iPhonov, ki naj bi bila predstavljena leta 2017. Ming-Chi Kuo iz podjetja KGI Securities je namreč, na podlagi informacij iz verige podizvajalcev, ki proizvajajo applove pametne telefone, objavil presenetljive ugotovitve.

Ponavadi mediji in zainteresirana javnost ne posvečajo veliko pozornosti neuradnim špekulacijam o tem,kakšne novosti bodo tehnološka podjetja predstavila šele čez eno leto, vendar pa je v preteklosti Ming-Chi Kuo v svojih napovedih dokazal izjemno natančnost. Tako ne preseneča, da so vsi pozorni na to, kar ima povedati, in tokrat je presenetil z objavo, naj bi novi pametni iPhone telefoni, ki bodo predstavljeni leta 2017, znova stavili na ohišje iz stekla. To pomeni, da se aluminij poslavlja in s tem tudi trenutna oblika iPhonov. Posledično to prinaša razočaranje za letošnjo predstavitev pametnih telefonov iPhone. Če gre verjeti napovedim, naj bi iPhone 7 prinašal več internih kot eksternih sprememb. S tem naj bi se Apple odpovedal običajnemu ciklu razvoja, ki je vsaki dve leti predsatvil novo obliko kot tudi izboljšanje specifikacije.

Zadnji applov pametni telefon, kjer se je za ohišje uporabljalo steklo, je bil iPhone 4S iz leta 2011. Od takrat naprej so pri Applu stavili na aluminij in glede na prodajne številke s tem dosegli veliko uspeha. Zakaj točno naj bi se ponovno odločili za steklo, ni znano, vendar pa predstavlja leto 2017 deseto obletnico predsatvitve pametnega telefona iPhone, zato ne preseneča, da si pri Applu želijo predstaviti nekaj, kar bo vredno omenjene obletnice.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku