Računalništvo, telefonija
19.01.2018 13:00

Deli z drugimi:

Share

Oglejte si najdražjo pametno uro vseh časov

Oglejte si najdražjo pametno uro vseh časov
Oglejte si najdražjo pametno uro vseh časov

Ta teden poteka ženevski sejem ur, na katerem se vsako leto zberejo največji proizvajalci in naredijo uvod v trende, ki bodo krasili urarsko industrijo v tekočem letu. Seveda je vedno prisoten tudi Tag Heuer, ki je za letošnji sejem pripravil pametno uro Connected Modular 41, poleg tega pa je navzoče pustil brez besed s predstavitivjo modela Tag Heuer Connected Full Diamonds, najdražje pametne ure, kar jih je bilo kdajkoli narejeno.

Ura Connected Full Diamonds je narejena iz belega zlata in obogaten s sijočimi diamanti. Cena ure je 190.000 švicarskih frankov, kar je približno 197.000 ameriških dolarjev. Ne glede na to, da je ženevski sejem znan po svojih vratolomnih cenah ur, je tokrat prvič, da se govori o takšnih številkah na področju pametnih ur. Dejstvo je, da so že praktično vsi večji akterji iz industrije dodobra vstopili na trg pametni ur in nosljivih naprav, Tag Heuer pa je sedaj postavil nov mejnik in izdelal najdražjo pametno uro vseh časov.

To, da je ura Connected Full Diamonds najdražja sicer trdijo sami, vendar je po naših podatkih to res. Recimo modela Modular 45 in 41 dosežeta najvišjo ceno $6.750, če dodamo diamanti rob okrog ure. V primerjavi z uro Connected Full Diamonds izgleda Modular kot ne čisto dokončana diamantna verzija, namreč model Full Diamonds, tako kot to pove že samo ime, zares izstopa iz kakršnegakoli povprečja.

Razkošna pametna ura ponuja enake dimnezije velikosti kot “navadni” model Tag Connected Modular 45, le da je model Full Diamonds izdelan iz 18-karatnega belega zlata in kar 23,35-karatnih diamantov. Kljub sijočemu dizajnu ostaja “drobovje” pametne ure isto: NFC, GPS in vse ostale tehnologije, ki jih dobimo tudi v predhodnem, cenovno dostopnem modelu. Zavedamo se, da to uro ne bo kupil nekdo, ki so mu na prvem mestu nosljive lastnosti, vendar je nekaj kritik vseeno letelo na račun tehnološke skoposti proizvajalca. Po mnenju kritikov bi za to ceno vseeno lahko ponudil nekaj več tudi na naslovu tehničnih specifikacij.

Ne samo pri pemtnih, temveč tudi pri običajnih urah je tako, da te sčasoma, to pomeni v roku dveh ali treh let, postanejo staromodne in zastarele. Morda se to sliši nekoliko zvišeno, vendar pravi zbiratelji in ljubitelji ur pritrjujejo tem trditvam. Samo spomnimo se, ko je Apple prodajal zlato pametno uro Apple Watch za 17.000 ameriških dolarjev. Ti modeli še danes ne podpirajo nekaterih lastnosti, ki jih imajo povsem običajni modeli pametnih ur.


Prijavi napako v članku