Računalništvo, telefonija
22.04.2018 18:36

Deli z drugimi:

Share

Oglejte si najboljše pametne prstane

Oglejte si najboljše pametne prstane
Oglejte si najboljše pametne prstane

Ne želite Fitbit-a ali Apple Watch-a na vašem zapestju? Ni problema! Te iste ali podobne tehnične komponente lahko nosite na bolj diskreten, manj vpadljiv način, in sicer s pametnim prstanom.

Za pametne prstane velja, da so majhni in tanki, kar pa hkrati pomeni, da je težko najti pravega za vašo roko. Medtem, ko je bilo pred časom precej govora o pametnem nakitu, se sedaj nekako zdi, da se je tisti prvi val navdušenja polegel in je ostalo le še nekaj tistih najboljših start-up podjetij, ki še vedno dokazujejo, da so lahko pametni prstani še kako lep in atraktiven modni dodatek, ki je primeren tako za moške kot ženske.

Za vas smo pripravili seznam pametnih prstanov, ki zagotovo spadajo med najboljše na tržišču, prav tako pa smo izbrali nekaj takšnih, ki jih še ni trgu, pa bodo prav tako pomembno vplivali na dogajanje v tem zelo nišnem področju nosljive tehnologije. Če imate tudi vi kakšen primer vrhunskega pametnega prstana in ga nismo vključili na naš seznam, z veseljem sprejemamo predloge v komentarje.

Najboljši pametni prstan: Motiv ring

Tukaj je naš najljubši: Motiv. Pametni prstan, ki je kompatibilen tako z iPhonom kot po novem tudi z Android pametnimi telefoni. Ko je v začetku lanskega leta izšel, je Motiv požel veliko zanimanja in takoj nam je lahko jasno zakaj. Že na prvi pogled lahko vidimo eleganco, je zgolj 8 milimetrov širok, na voljo pa je v roza zlati ali sivi-titan barvni kombinaciji. Poleg tega pa je na voljo kar 7 različnih velikosti, kar pomeni, da lahko vsak najde prstan za sebe.

V notranjosti Motiv skriva merilec srčnega utripa, šteje korake, prehodeno razdaljo in aktivne minute. Kar se tiče vzdržljivosti baterije spada pametni prstan motiv med najboljše, saj drži baterija tudi do 5 dni, prstan pa je povrh vsega še vodoodporen. Pred kratkim so ustvarjalci poskrbeli še za kompatibilnost z Alexo, s pomočjo katere lahko sedaj sproti spremljamo statistiko aktivnosti in to s preprostimi glasovnimi ukazi.

Spletni portal nosljive tehnologije Wareable je v testiranjih prstana Motiv ugotovil, da je ta trenutek to daleč najboljša izbira, saj je nošenje zelo lahko, udobno, oblika je prilagojena zadnjih modnim trendom in vse to rezultate testov samo potrjuje.

$129.99 ~ 104 eur, mymotiv.com | Amazon

Oura Ring

Kakovostna naprava, ki poleg spremljanja kvalitete spanja meri še številne druge parametre. Gre za eden najuspešnejših Kickstarter projektov, ko govorimo o pametnih prstanih in enega redkih, kjer so “vlagatelji” dejansko dobili svoj izdelek. Aplikacija vam pove, kako dobro ste spali in z zbranimi podatki naredi nekaj koristnega – Oura uporabnikom ponuja enostavno, intuitivno statistiko vsak konec dneva, da lahko čez čas spremenimo svoje navade.

Poleg vsega naštetega Ouro ponuja personalizirane nasvete in prikazuje statistiko skozi čas – čeprav nekateri testi kažejo, da bi tega lahko bilo še več. Pametni prstan Oura je na voljo v treh različnih barvnih kombinacijah in velikostih 6-13. Kar se tiče dizajn so mnenja deljena, vendar je dejstvo, da Oura daje občutek luskuza.

Tisti prvi podporniki projekta že imajo svoje originalne prstane Oura, kljub temu pa moramo povedati, da novi Ouro Ring v prodajo pride šele konec meseca. Prstan izgleda skorajda sumljivo podoben zgornjemu Motivu, kar pa verjetno ne bo vplivalo na prodajo.

Od €329, ouraring.com

NFC Ring

Druga generacija NFC prstana, prav tako zgrajenega s pomočjo Kickstarter kampanje, se lahko uporablja za odklepanje telefona, vrat, prenos informacij in povezovanje ljudi.

Pametni prstan NFC vsebuje dve NFC “nalepki” – ena za javne informacije in ena za nekoliko bolj občutljive, subtilne podatke. Osebni “tag” – za stvari kot so informacije finančne narave in recimo informacije glede pametne ključavnice – stoji na notranji strani prstana, bližje dlani, kar pomeni, da ga moramo aktivirati z gesto. Javni del prstana je obrnjen prosti vrhu, torej sedi na vrhu prstana in je namenjen za informacije kot so e-maili itd.

Vodoodporen prstan do 50 metrov je na voljo v različnih barvnih kombinacijah, prav tako pa se med seboj razlikujejo po materialu. Tako lahko ne samo ženske, temveč tudi moški brez težav najdejo primeren pametni prstan za sebe. Kar pa je še najboljša novica pa je ta, da prstan ni potrebno polniti, poleg tega pa je daleč najcenejša opcija na seznamu.

Nov OPN NFC ring je že na voljo, vendar mu recimo manja ena ključnih lastnosti, in sicer možnost plačevanja. Ne glede na to ima bolj gladek izgled/dizajn in izboljšano kompatibilnost z različnimi napravami in digitalnimi kljukami na vratih.

£15~17 eur, nfcring.com

Blinq

Blinq je luksuzna kolekcija pametnih prstanov, ki so ravno pred kratkim zaživeli na Kickstarterju. Govorimo o pametni napravi, ki si želi, da postanete fit in varni. Delo start-upa iz Montreala ponuja različne modele, od srebrnih, do 12-karatni zlatih prstanov in vse to zmešano v 12 različnih kombinacij, med katerimi lahko izbiramo.

Če se za trenutek ustavimo pri lastnostih naprave, Blinq ponuja SOS obvestilo, ki ga lahko nastavimo tako, da s poljubno sekvenco dotikov pošljemo sporočilo prijatelju. Potem je tukaj posebno obveščanje v notranjosti prstana in pa seveda tradicionalno merjenje aktivnsoti. Blinq je prve pošiljke svojih prstanov izvedel februarja letos.

Od $119~ od 97 eur, kickstarter.com

Go2Sleep

Start-up Sleepon verjame, da se razvoj merjenje spanca še ni končal in zato s vojim pametnim prstanom Go2Sleep cilja na nove razsežnosti področja.

Pametni prstan, ki je kompatibilen tako z iOS kot Android napravami, ponuja 3-osni senzor, ki spremlja spanje, poleg tega pa tudi raven kisika v krvi, merimo pa lahko tudi srčni utrip – med drugim tudi moč utripa in nasičenost kisika v krvi. Če smo prej omenjali presežke, naj bi Go2Sleep meril celo naše obračanje med spanjem.

Umetna inteligenca start-upa Sleepon obljublja res veliko. Namreč vsak uporabnik bi naj s pomočjo prstana dobival personalizirane nasvete, Go2Sleep pa naj bi bil sposoben detektirati tudi, ali nekdo trpi za nespečnostjo. Uspešno je presegel zastavljeno mejo $20.000 na platformi Indiegogo in je sedaj že v fazi produkcije. Prve pošiljke pričakujemo maja 2018.

$178~145 eur, indiegogo.com

ORII Smart Ring

Za pametni prstan ORII imamo nedvomno velika pričakovanja, kajti navsezadnje gre za projekt, ki je leta 2017 na Kickstarterju zbral preko $400.000.Njegova največja konkurenčna prednost je ta, da lahko z njim sprejemamo klice. Ja prav ste slišali, klice. To je lastnost, ki smo je sicer nekoliko bilj navajeni na pametnih urah, vendar pa ima precej smisla kajne?

4 barvne kombinacije prstana ponujajo glasovno branje SMS sporočil in obvestil ter nekaj drugih lastnosti, ki izstopajo iz povprečja.

Start-up iz Hong Konga, Origami Labs, je sprva načrtoval prve pošiljke že letos februarja, vendar zadnji podatki kažejo, da bo vse skupaj prestavljeno na junij 2018.

$129~105 eur, indiegogo.com


Prijavi napako v članku