Računalništvo, telefonija
13.02.2018 19:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oglejte si 360-stopinjsko kamero, ki dominira na Kickstarterju

Oglejte si 360-stopinjsko kamero, ki dominira na Kickstarterju
Oglejte si 360-stopinjsko kamero, ki dominira na Kickstarterju

Danes živimo v svetu, kjer šteje število všečkov, kjer šteje kakovost naših fotografij in videov na Instagram zgodbah itd. S pomočjo visoko razvite tehnologije, ki nam omogoča vrhunske posnetke in fotografije naših življenj, si brez težav pridobimo kakšen “like” več kajne? Če k temu dodamo še 360-stopinjsko snemanje, ki dejansko lahko doseže vse kotičke naših življenj, vidimo česar vse smo zmožni. Na tržišču obstaja praktično vse, od lebdečih rotacijskih kamer, do 360-stopinjskih dodatkov za telefon, do telefonov, ki imajo že vgrajene 360-stopnjske kamere itd. Razvili smo se od starih panoramskih posnetkov, do izjemno naprednih orodij, s katerimi nastajajo izjemni izdelki.

Ampak vprašanje je, ali lahko dosežemo več kot samo nek dodatek na naših napravah, ali recimo izjemno dolg telefon v naših žepih? S pomočjo nosljive tehnologije, ki je v porastu, bi 360-stopinjske kamere morale biti nekaj povsem vsakdanjega, nekaj kar bi lahko bilo dostopno vsakomur, za dostop do vseh kotov in krajev naših doživetij. FITT360 je eden najbolj aktualnih Kickstarter projektov, ki cilja ravno to.

Originalno predstavljen pod okriljem Samsung Electronics leta 2016 je FITT360 od takrat naredil kar nekaj korakov naprej in postal prva 360-stopinjska kamera, katero uporabnik nosi okrog vratu. Za uporabo ne zahteva nobenih dodatkov ali kompleksnih nastavitev. Je preprosta “hands-free” kamera, ki je dizajnirana tako, da stoji udobno na vratu uporabnika (podobno kot recimo številne Bluetooth slušalke), ki zajema 360-stopinjsko sliko. Ljudem je kot kaže produkt zelo všeč, kajti projekt je na Kickstarterju dosegel že več kot $320.000, medtem ko je njihov primarni cilj bil $50.000.

“Hands-free” tehnologija je mišljena za to, da lahko lažje sledimo svojemu življenju, brez da bi se bilo potrebno posvečati napravi sami. Dizajn naprave ja prav tako dokaj nevsiljiv , kar pomeni, da lahko FITT360 nosimo okrog vratu praktično skoz, da nam slučajno ne uide kakšen zanimiv pripetljaj. Zagotovo boljša opcija od snemanja s telefonom, prav tako pa naj bi tehnologija stabilizacije slike poskrela za to, da naši posnetki ne bodo moteni.

Glede na opis projekta na Kickstarterju bo v prihodnosti možno celo oddajati sliko v živo na svojih družbenih omrežjih, v načrtu pa je tudi opcija sprejemanja klicev z napravo in brezžičnega poslučanja glasbe. Kamera uporablja tri leče, da zajame tri različne kote ter na koncu združi vse skupaj. Zelo prikladna je kamera za ustvarjanja 3D YouTube videov. Po podatkih podjetja bi naj z enim polnjenjem bila kamera nared za 90 minut snemanja, poleg tega pa je kamera vodoodporna in odporna na vročino.


Prijavi napako v članku