Digitalizacija
08.02.2013 15:39
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oglaševanje: digitalno je mrtvo, dolgo naj živi digitalno (2/2)

Oglaševanje: digitalno je mrtvo, dolgo naj živi digitalno (2/2)
Oglaševanje: digitalno je mrtvo, dolgo naj živi digitalno (2/2)

Digitalno oglaševanje ni le prihodnost, ampak čista realnost. Večina oglaševalcev je že spoznala prednosti digitalnega oglaševanja, kot so večja cenovna učinkovitost za targetirano in učinkovito oglaševanje. Mnogi, pa se še ne zavedajo najnovejših trendov, ki preoblikujejo tudi digitalno oglaševanje samo.


To je drugi od prispevkov na temo transformacije digitalnega oglaševanja in vloge mobilnega oglaševanja v tem procesu. O čem je bilo govora v prvem prispevku si preberite tu.

Opazen pa je še en trend in to je vzpon tabličnih računalnikov. Zaradi mnogih, že večkrat slišanih lastnosti so tablice idealne naprave predvsem za konzumiranje vsebin. Po napovedih analitičnih hiš, kot je Forrester bodo tablični računalniki do leta 2016 prenosnike izrinili na tretje mesto med priljubljenimi napravami.

Tudi ta trend vpliva na spremembo, ki smo ji priča, saj mobilno oglaševanje postaja pomemben kanal za marketinške aktivnosti. Informa Telecoms & Media poroča, da se bodo prihodki iz mobilnega oglaševanja v letu 2013 povzpeli do kar 12,8 milijard dolarjev, iz »zgolj« osem milijard dolarjev v letu 2012.

Nadalje se predvideva, da bo oglaševanje »v aplikacijah (in-app)« zaradi velikih dobičkov za oglaševalske mreže prehitelo oglaševanje na spletu, saj uporabniki več časa porabijo za uporabo aplikacij na mobilnih napravah, kot pa za brskanje po spletu. Posledično, se bo tudi trg mobilnega oglaševanja spremenil z vstopom novih igralcev, ki bodo znamkam omogočili komunikacijo z uporabniki na bolj intimni ravni.

Ob tem se bo morala spremeniti tudi oglaševalska logika in uporabiti nove koncepte komuniciranja v svoj prid. Zaenkrat smo žal videli premalo tovrstnih poskusov, a z miselnim preskokom novih generacij se bo pojavilo tudi vedno več interaktivnih oglasov, ki od uporabnikov pričakujejo njihovo aktivnost in so tako bolj učinkoviti.

Uredništvo Računalniških novic je v sodelovanju s partnerji začelo s posebno rubriko Digitalni marketing. Prispevki, pripravljeni posebej za to temo izhajajo tudi v posebni digitalni izdaji, ki jo lahko brezplačno prejmete v vaš nabiralnik enkrat tedensko. Naročite se lahko na naslovnici portala, če ste že registrirani, pa tukaj.


Prijavi napako v članku