Triki in nasveti
07.05.2010 14:47
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odstranimo neželene programe in storitve ob zagonu Oken

S programsko opremo Autoruns for Windows lahko občutno pohitrimo zagon Oken!
S programsko opremo Autoruns for Windows lahko občutno pohitrimo zagon Oken!

Vsak program, ki se zažene skupaj z operacijskim sistemom Windows, podaljšuje njegov zagonski čas. Določena programska oprema je nujnega pomena za delovanje Oken, večina izmed nje pa je zgolj nepotrebna navlaka, saj jo pri vsakdanjem delu sploh ne uporabljamo.

Na srečo lahko zagon nepotrebne programske opreme ustavimo z brezplačno programsko opremo Autoruns for Windows, ki je sila enostavna za uporabo in je ni potrebno nameščati. Ko zaženemo program, izberemo le zavihek »Logon« in že imamo seznam nameščene programske opreme, ki se zažene skupaj z operacijskim sistemom Windows.

Kolikor niste povsem prepričani, ali je določen program nujen za pravilno delovanje Oken, lahko to preverite na način, da z desnim miškinim gumbom kliknete nanj in izberete možnost »Search Online«. V spletnem iskalniku Bing se nam bo prikazala vrsta člankov, iz katerih bo takoj razvidno, ali določeno programsko opremo potrebujemo ali ne.

V kolikor pa ugotovimo, da gre zgolj za nepotrebno navlako, potem z desnim miškinim gumbom kliknemo nanj in izderemo možnost »Delete«. S tem bomo program za vedno odstranili iz »programa« zagona Oken in tako bistveno pohitrili njihov zagon. To še posebej velja v primeru, da imamo počasen računalniški sistem.


Prijavi napako v članku