Programska oprema
28.11.2006 13:39

Deli z drugimi:

Share

Odslej na Najdi.si tudi »video oglasi«

Spletni iskalnik Najdi.si je paleto oglasnih produktov za gradnjo blagovnih znamk dopolnil s formatom za sladokusce – z video oglasi.

Neizogibno dejstvo je, da se TV oglaševanje postopno seli na internet. V ta namen je spletni iskalnik Najdi.si predstavil nov oglasni format – video oglas. Najdi.si video oglasi omogočajo enostavno integracijo televizijskih spotov v spletne oglase kot tudi celostranski ogled video oglasov. Slednje prinaša oglaševalcem na splet ključne elemente televizijskega oglaševanja, obogatene z interaktivnostjo, ki jo ponuja izključno internet.

Luka Kogovšek, direktor za strateški marketing, je pojasnil: “Ocenili smo, da lahko tudi v Sloveniji ponudimo spletne video oglase, saj je zanimanje zanje med naročniki veliko, pa tudi širokopasovni dostop do interneta ni več problem; imajo ga namreč skoraj vsa podjetja kot tudi že okoli 40 % vseh slovenskih gospodinjstev, kar nas uvršča nad povprečje EU. Z video oglasi bodo oglaševalci na Najdi.si znatno povečali vlogo interneta pri gradnji oz. utrjevanju blagovnih znamk, posledično pa se bodo povečali tudi proračuni za oglaševanje blagovnih znamk na spletu.”

Za video oglase je značilno, da vzbujajo čustva in hkrati vzpodbujajo neposredni odziv uporabnikov. To potrjuje tudi zadnja raziskava o izkušnjah Najdi.si uporabnikov z videom na spletu (Vir: Najdi.si, Uporaba video oglasov). Podatki namreč kažejo, da bi več kot 45 % anketirancev za nek izdelek, ki jim je pri srcu, pritegnil oglas, ki predvaja video spot. Tuje raziskave kažejo, da si kar 86 % uporabnikov ogleda video oglas v celoti in da je opaznost oglasa v povprečju štirikrat boljša v primerjavi z ostalimi spletnimi oglasnimi formati; ravno to je tudi razlog, da so rezultati brand metrije trikrat boljši (Dodatne informacije: http://www.najdi.si/advertising/videoads.html).

Tehnologija za prikazovanje video oglasov (streaming) na Najdi.si je plod lastnega razvoja matičnega podjetja Interseek, ki razvija tudi Najdi.si-jevo iskalno tehnologijo.


Prijavi napako v članku