Računalništvo, telefonija
09.11.2005 17:02

Deli z drugimi:

Share

Odprodaja Ingresa

Podjetje Computer Associates in Garnett & Helfrich Capital, zasebna kapitalska družba, specializirana za tvegane prevzeme, sta najavila sklenitev partnerstva, da bi pretvorila odprtokodno podatkovno zbirko Ingres v neodvisno podjetje, Ingres Corporation.

Po transakciji je glavni delničar podjetja Ingres Corporation postala družba Garnett & Helfrich Capital. Podjetje CA je v Ingresu pridobilo lastninski delež in bo imelo tudi pravico imenovati člana upravnega odbora. CA namerava z Ingresom sodelovati na področju razvoja izdelkov, industrijskega partnerstva in tržnih dejavnosti.

Ingres se bo kot neodvisna enota osredotočil izključno na razvojno dinamiko in poslovne priložnosti, povezane s trgom odprte kode. Odprodaja bo podjetju CA omogočila, da se bo lahko osredotočilo na ključne strateške trge, kamor sodi področje sistemov in upravljanja varnosti za podjetja.

“Partnerstvo z družbo Garnett & Helfrich je korak proti racionalizaciji CA-jeve zbirke rešitev, hkrati pa zagotavlja Ingresu dodeljena sredstva, ki mu bodo omogočila uspešno prihodnost,” je dejal John A. Swainson, predsednik in izvršni direktor podjetja CA. “Za CA predstavlja tudi ugodno priložnost in prepričani smo, da bo zagotovilo neprekinjeno podporo CA-jevim trenutnim strankam, Ingresu pa vodilni položaj na trgu poslovnih podatkovnih zbirk odprte kode.”

“V preteklem letu je podjetje CA podrobno preučilo svojo zbirko rešitev in se odločilo, kako najbolje razporediti vlaganja na področjih rasti,” je nadaljeval Swainson. “Del tega programa je bil usmerjen na notranji razvoj, del na izpeljavo ključnih prevzemov in del na iskanje načinov za sprostitev področij rešitev, ki imajo na tržišču velik potencial, čeprav ne spadajo med CA-jeve ključne posle. Naše partnerstvo z družbo Garnett & Helfrich bo zagotovilo usmerjenost in vlaganja, potrebna za sprostitev vrednosti rešitve Ingres.”


Prijavi napako v članku