Računalništvo, telefonija
16.11.2020 10:56
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odličen začetek za novi macOS Big Sur

Novi macOS Big Sur se odlično znajde predvsem na najnovejših računalnikih Apple s procesorjem M1.
Novi macOS Big Sur se odlično znajde predvsem na najnovejših računalnikih Apple s procesorjem M1.

Podjetje Apple je nedavno razkrilo svoj prvi lastni procesor za osebne računalnike Apple M1, v navezi s tremi povsem prenovljenimi računalniškimi sistemi, in sicer Mac mini, MacBook Air in MacBook Pro. Ker je novemu procesorju podjetja Apple prilagojen le operacijski sistem macOS Big Sur, je ta nedavno postal na voljo za prenos vsem uporabnikom sodobnejših računalniških sistemov Apple. Novost so uporabniki sprejeli z odprtimi rokami.

Povsem prenovljeni operacijski sistem macOS Big Sur se ponaša tako z nekoliko spremenjenim grafičnim vmesnikom kot bolj naprednim sistemom za uporabljanje z zasebnost. Poleg tega so bile nadgradnje deležne tudi ključne prednameščene aplikacije, kot so Safari, Maps in Messages. Povsem prenovljen je tudi nov center za upravljanje, ki pa bi moral biti precej domač uporabnikom mobilnega operacijskega sistema iOS. To pomeni, da so vse ključne možnosti vedno na dosegu roke.

Kot že omenjeno je novi Applov operacijski sistem macOS Big Sur povsem prilagojen delovanju novih Applovih računalnikov z procesorjem Apple M1. Kljub temu se odlično znajde tudi v navezi s starejšimi računalniki Mac. Celoten seznam združljivih naprav pa si lahko ogledate spodaj. Na srečo so podprti tudi računalniki nekoliko starejšega kova.

Računalniki Apple, združljivi z novim operacijskim sistemom macOS Big Sur

  • 2015 in novejši MacBook
  • 2013 in novejši MacBook Air
  • 2013 in novejši MacBook Pro
  • 2014 in novejši Mac mini
  • 2014 in novejši iMac
  • 2017 in novejši iMac Pro
  • 2013 in novejši Mac Pro

Prijavi napako v članku