Računalništvo, telefonija
22.04.2020 08:00
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oddaljeno delo: kako uporabnikom omočiti varen dostop?

V času pandemije korona virusa se je, po priporočilu državnih institucij, za delo od doma odločilo veliko podjetij. Vendar pa je za to zaposlenim potrebno zagotoviti primerno infrastrukturo ter zaščititi korporativno omrežje. S tem ko se nanj povezujejo uporabniki zunaj omrežja, se tveganje za vdor močno poveča. To lahko vodi do resnih posledic, kot so kraja občutljivih podatkov, izguba ugleda in nenazadnje izguba finančnih sredstev.
Klikni na fotografijo za povečavo.
Klikni na fotografijo za povečavo.

Uporabnikom, ki jim zaupamo je potrebno dodeliti pravico dostopa, vendar jih kljub temu spremljati. Varnostne politike, pravila dostopa in privilegiji niso nič novega, vsaj za določena podjetja. Podjetja, katerih uporabniki običajno dostopajo do korporativnih virov znotraj perimetra in uporabljajo večinoma on-prem aplikacije pa se sedaj znajdejo v nekoliko kočljivem položaju, saj ne vedo kako vzpostaviti varno povezavo na daljavo.

Si-Cert za varno oddaljeno povezavo priporoča uporabo VPN omrežja (Virtual Privat Network) z geslom in večfaktorskim preverjanjem (MFA, Multifactor Authentication).

Skupna rešitev F5 Access Policy Manager in Entrust IntelliTrust MFA nudi vse potrebno za varen dostop do vaših aplikacij, podatkov in omrežja. To pomeni, da imate centraliziran nadzor nad tem, kdo lahko dostopa do vaših notranjih virov, do katerih aplikacij in storitev lahko dostopa – s katerih lokacij in naprav ter ob kateri uri. Za vsakega uporabnika oz skupino uporabnikov lahko nastavimo varnostno politiko ter preferiran drugi način avtentikacije (OTP, Push notification, Hard Token, SMS, Fingerprint…). Rešitev omogoča tudi SSO, centralni management uporabnikov in kompatibilnost s platformo Citrix NetScaler.

Več informacij je dostopnih na https://veracompadria.com/sl/kako-zascititi-svoje-korporativno-omrezje-in-oddaljene-uporabnike/

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VERACOMP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VERACOMP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Veracomp

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VERACOMP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku