Računalništvo, telefonija
01.06.2017 14:05
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oče Androida predstavil telefon, ki bi lahko pometel s konkurenco

Essential Phone bi lahko pošteno premešal karte na trgu mobilne telefonije.
Essential Phone bi lahko pošteno premešal karte na trgu mobilne telefonije.

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki obožujete operacijski sistem Android, a vas obstoječi pametni mobilni telefoni ne prepričajo. Oče Androida Andy Rubin je namreč predstavil svoj prvi telefon z Androidom, katerega največji adut je osupljiv zaslon, ki je skoraj popolnoma brez robov. Essential Phone, kot se telefon imenuje, je namreč opremljen z zaslonom, ki prekriva celotno sprednjo stran naprave, vključno z zgornjim delom, in se celo »ovije« okoli spletne kamere.

Essential Phone bo sprva mogoče kupiti le v Združenih državah Amerike, zanj pa bo treba seči globoko v žep, saj bo maloprodajna cena postavljena na 625 evrov. Cena je za poznavalce sprejemljiva, saj je opremljen z bogato strojno opremo, ki vključuje zmogljiv procesor Snapdragon 835, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Na vgrajenem pomnilniku je seveda nameščen najnovejši mobilni operacijski sistem Android s privzetim vmesnikom.

Rubinov telefon med drugim ponuja celo 360-stopinjsko kamero, ohišje pa je narejeno iz keramike in titana, zaradi česar je izredno trpežno ter odporno proti padcem in udarcem. Na zadnji strani telefona najdemo bralnik prstnih odtisov in sistem digitalnih fotoaparatov z dvema lečama. Ni pa več klasičnega 3,5-milimetrskega priključka za slušalke, saj ta ni več »kul«. Upajmo, da bo zanimiv telefon kmalu po lansiranju mogoče kupiti tudi pri nas.


Prijavi napako v članku