Računalništvo, telefonija
26.11.2016 16:17
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Obvarujte se pred temi šestimi dogodki, ki vam grenijo življenje

8 trikov za zaščito pred krajo
8 trikov za zaščito pred krajo

Pametne naprave so drage zato je sleherni neljubi dogodek, ki jih poškoduje še kako boleč. Najbolj boleče je počeno steklo na zaslonu pametnega telefona. Praska na ohišju ob strani ali na hrbtni strani ni tako velik problem saj jo lahko večinoma ignorirate. Počeno ali popraskano steklo na zaslonu pa boste opazili ob sleherni uporabi pametnega telefona. Najbolj učinkovit ukrep za opisano stanje je nakup kvalitetnega ovitka. Slednji mora ob stranicah izstopati tako, da tudi v primeru padca telefona z zaslonom navzdol, samo steklo ne pride v stik s tlemi. Veliko uporabnikov misel na potrebo po ovitku zmoti dejstvo, da se s tem skrije tudi pametni telefon sam vendar pa bolje biti pazljiv kot pa s počenim steklom.

Druga pogosta nevšečnost je nizko stanje baterije. Slednje se pojavi vedno takrat, ko nimate dostopa do polnilca a hkrati nujno potrebujete pametni telefon. En način kako zmanjšati porabo baterije je zmanjšanje jakosti svetlobe zaslona. To je najlažji nasvet, ki je hkrati tudi izjemno učinkovit. Drugi ukrep predstavlja izključitev ostalih načinov povezave kot je Bluetooth, NFC in tudi na primer LTE. Slednje pride v poštev, če imate dostop do Wi-Fi omrežja.

Tretja nočna mora so hekerji, ki vdrejo v uporabniški račun podjetja prek katerega na primer imate registrirano e-pošto. Kot je dokazal primer podjetja Yahoo!, je informacija o masovnem vdoru v javnost pricurljala šele dve leti po tem, ko so nekateri zaposleni zaznali težave. Edini možni ukrep je redno spreminjanje gesel saj na ta način zmanjšate tveganje, da je v primeru vdora vaša vsebina dlje časa dostopna nepridipravom. Drugo alternativo predstavlja uporaba aplikacij kot je 1Password, ki samodejno ustvarja zelo dolga in kompleksna gesla katera se vam ni potrebno zapomniti.

Četrta pogosta težava je izguba ali kraja telefona. Na srečo obstaja enostavno zdravilo in sicer prijava vašega telefona v storitve kot sta Find my iPhone za iOS in Android Device Manager. S pomočjo GPS sprejemnika lahko vaše pametne naprave spremljate na zemljevidu, zaklenete dostop ali celo sprožite postopek resetiranja na daljavo.

Peta težava na katero naletijo predvsem uporabniki starejših pametnih naprav je slabše delovanje slušalk in težave s polnjenjem baterij. Vzrok je pogosto lahko enostavno umazanija, ki se nabere v priključkih in s tem preprečuje slušalkam in polnilcem, da opravijo svoje delo tako kot je treba. Zato očistite priključke s suhim in topim predmetom.

Na koncu pa malo za šalo in malo zares. V primeru, da ste si kdaj že nastavili slušalke v ušesa in ob predvajanju glasbe zaradi visoke jakosti zvoka doživeli šok, obstaja enostaven trik. Glasbo pustite predvajati še preden si slušalke namestite v obe ušesi in na ta način boste takoj slišali ali je jakost zvoka previsoka.Prijavi napako v članku