Računalništvo, telefonija
24.10.2013 15:25
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Obsojeni hekerji v britanski vojaški enoti za računalniško bojevanje

Ker hekerjev s posebnimi hekerskimi znanji ni ravno na pretek, britanska vojska ne izključuje možnosti, da bi v svoje vrste povabila tudi za računalniški kriminal obsojene hekerje. Za namen zaposlitve najboljšega kadra za računalniško bojevanje je britanska vlada že primaknila kar preračunanih 586 milijonov evrov.
Britanski vojaški vrh se zaveda pomena bojevanja v navideznem svetu.
Britanski vojaški vrh se zaveda pomena bojevanja v navideznem svetu.

Britanski vojaški vrh je konec lanskega leta sprejel odločitev, da v letošnjem letu vzpostavi prvo vojaško enoto za računalniško bojevanje, ki bo skrbela za varovanje informacijskega sistema britanske vojske in britanskih državnih ustanov pred napadi tujih hekerjev. Novoustanovljena vojaška enota »Cyber Reserve« je v svoje vrste pričela novačiti hekerje s posebnimi hekerskimi znanji, kot so izvajanje distribuiranih napadov DDoS, iskanje stranskih vrat v programski opremi in šifrirnih mehanizmih ter izdelovanje namenskih škodljivih programskih kod. Za ta namen je britanska vlada že primaknila kar preračunanih 586 milijonov evrov in verjame, da bo novodobna vojska za bojevanje nared že v prvi polovici prihodnjega leta.

Ker hekerjev s posebnimi hekerskimi znanji ni ravno na pretek, je britanska vojska z oktobrom pričela novačiti tudi bivše vojake z izjemnim tehnološkim znanjem, ki so iz takšnih ali drugačnih razlogov zapustili vojaške vrste, in rezerviste. Britanska vojska ne izključuje možnosti, da bi v svoje vrste povabila tudi hekerje, ki so bili pred časom obsojeni zaradi računalniškega kriminala, saj so ti tako rekoč že izurjeni za izvajanje kibernetskih vojn. Pred nastopom dela bodo morali kandidati opraviti izjemno zahtevne psihološke teste in preizkuse znanj s področja računalniškega bojevanja. Najboljšim bo seveda ponujena služba v novoustanovljeni in elitni vojaški enoti »Cyber Reserve«.


Prijavi napako v članku