Računalništvo, telefonija
04.05.2014 21:12
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oblikovno izjemna pametna svetilka za kolo, ki je ni mogoče ukrasti

S svetilko podjetja Sparse bo kolesarjenje izven urejenih prog in ponoči precej bolj prijetno in varno.
S svetilko podjetja Sparse bo kolesarjenje izven urejenih prog in ponoči precej bolj prijetno in varno.

V večjih mestih nam kolo lahko pride zelo prav, saj se z njim lahko izognemo večnemu problemu parkiranja. Če se s kolesom peljemo izključno po delih ceste, ki je namenjena kolesarjem, potem največkrat nimamo prevelikih težav pri svoji vožnji, povsem drugače pa je, če se gibljemo izven urejenih prog in ponoči. To je inženirje podjetja Sparse iz San Francisca spodbudilo k pripravi nadvse zanimive pametne svetilke za kolo, ki je oblikovno edinstvena, vsestransko uporabna in jo je praktično nemogoče ukrasti oziroma sneti s kolesa.

Sprednja svetilka za kolo podjetja Sparse je opremljena z diodo LED moči kar treh vatov, ki oddaja svetlobo moči 200 ANSI lumnov. Eno polnjenje 111 gramov težkega novinca zadošča za okoli štiri ure avtonomije oziroma do osem ur avtonomije pri uporabi načina utripanja. Zadnja svetilka je nekoliko težja (162 gramov) in je opremljena s štirimi diodami LED skupne moči dveh vatov in svetilnosti 100 ANSI lumnov. Zadnja luč prične samodejno utripati ko se kolesar giba in se samodejno ugasne v primeru, ko je kolo daj časa v mirovanju (parkirano).

Pametno svetilko za kolo je moč polniti preko kabla USB, ki je preko namenskega polnilca priključen na električno omrežje. Polnjenje povsem izpraznjene baterije traja približno štiri ure. Pametna svetilka podjetja Sparse žal ni ravno poceni, saj je zanjo onkraj luže potrebno odšteti kar preračunanih 100 evrov. Novost lahko preko spletne strani bit.ly/Spar-se naročimo tudi v Slovenijo, pri čemer bo potrebno za poštne stroške primakniti še dodatnih preračunanih 15,5 evrov (skupno 115,5 evrov).


Prijavi napako v članku