Programska oprema
04.11.2006 09:56
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Obeta se združljivost operacijskih sistemov Windows in Linux

Microsoft in Novell sta predstavila podpis dogovora, v okviru katerega bosta podjetji naredili pomemben korak na področju izboljševanja združljivosti med izdelki obeh podjetij. Sodelovanje bo potekalo tako na tehnični kot poslovni ravni, obenem pa dogovori predstavljajo tudi zaščito uporabnikov programske opreme obeh podjetij pred tožbami, ki izhajajo iz pravic intelektualne lastnine obeh podjetij. Tako bodo stranke lahko izkoristile prednosti izboljšane združljivosti v mešanih okoljih in obenem brez skrbi pred tožbami zaradi intelektualne lastnine uporabljale programsko opremo obeh podjetij.

Podjetji Microsoft in Novell sta najavili več dogovorov o tehničnem in poslovnem sodelovanju, v okviru katerih bosta razvijali, tržili in nudili podporo za številne rešitve, ki bodo omogočale boljšo združljivost med izdelki obeh podjetij. Podjetji sta najavili tudi dogovor, v okviru katerega bodo stranke obeh podjetij zaščitene pred patentnimi tožbami za izdelke Microsofta in Novella. Dogovori bodo veljavni vsaj do leta 2012, novi model sodelovanja pa bo strankam preko izboljšane združljivosti med sistemi Windows in Linux ponudil novo raven izbire in prilagodljivosti.

V okviru dogovora se je Novell jasno postavil kot vodilno podjetje na področju združljivosti v okoljih, v katerih se nahaja tako odprtokodna programska oprema kot programska oprema z zaprto kodo. Microsoft bo strankam, ki želijo rešitve z operacijskima sistemoma Windows in Linux, predlagal SUSE Linux Enterprise. Poleg tega bo Microsoft distribuiral kupone za vzdrževanje in podporo za operacijski sistem SUSE Linux Enterprise, kar bo strankam omogočalo uporabo združljive različice Linuxa in zagotavljalo zaščito pred tveganji tožbe zaradi patentov. Prav tako bodo imele stranke priložnost izkoristiti rezultate sodelovanja med podjetjema.


“Novell” in “Microsoft” z roko v roki.

Prijavi napako v članku