Telefoni
17.04.2013 13:53

Deli z drugimi:

Share

Nvidia Tegra 5 mobilno napravo spremeni v grafično postajo

Podjetje Nvidia je predstavilo mobilno platformo Tegra 5, ki na pametne mobilne telefone in tablične računalnike prinaša težko pričakovano podporo za knjižnico DirectX 11. Ker ta ponuja napredno senčenje in dinamično osvetljevanje je verjetno le še vprašanje časa, kdaj bodo mobilne naprave iz trga izpodrinile prenosne igralne konzole.
Platforma Nvidia Tegra 5 bo mobilnim napravam zagotovila izjemno grafično zmogljivost!
Platforma Nvidia Tegra 5 bo mobilnim napravam zagotovila izjemno grafično zmogljivost!

Predsednik podjetja Nvidia Jen-Sun Huang je javnosti predstavil novo mobilno platformo, ki bo grafično zmogljivost mobilnih naprav pognala v nebo. Prvi mož grafičnega giganta verjame, da je le še vprašanje časa, kdaj bomo lahko na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih igrali grafično najzahtevnejše igre, kot sta na primer Battlefield in Crysis. Prvi korak v tej smeri pa nedvomno predstavlja mobilna platforma Tegra 5, saj temelji na osnovi grafične sredice Kepler in je polno združljiva s knjižnico DirectX 11.

Mobilna platforma Nvidia Tegra 5 na zaslone mobilnih naprav prinaša številne grafične novosti, kot sta na primer napredno senčenje in dinamično osvetljevanje. Z njihovo »pomočjo« bo igranje iger na visokoločljivih zaslonih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov pravi užitek, zato je le še vprašanje časa, kdaj bodo ti nadomestili prenosne igralne konzole. Čeprav mobilna platforma Nvidia Tegra 5 ponuja izjemno grafično zmogljivost, ta pri delovanju porabi relativno malo električne energije, kar posledično pomeni, da bistveno ne vpliva na avtonomijo mobilnih naprav.

Podjetje Nvidia je zmogljivost mobilne platforme Tegra 5 predstavilo v videoposnetku, ki je na voljo za ogled na spletnem naslovu http://goo.gl/7O1E6. Prve pametne mobilne telefone in tablične računalnike opremljene z njo pa lahko na trgu pričakujemo v prvi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku