Grafične kartice
01.05.2021 12:45
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nvidia ponovno omejuje rudarjenje z grafično RTX 3060

Nove grafične kartice GeForce RTX 30 naj bi bile še odpornejše proti rudarjenju kriptovalut.
Nove grafične kartice GeForce RTX 30 naj bi bile še odpornejše proti rudarjenju kriptovalut.

Zaradi vse bolj množičnega rudarjenja kriptovalut z uporabo grafičnih kartic višjega cenovnega razreda se je povpraševanje po grafičnih karticah višjega cenovnega razreda močno povečalo. To posledično pomeni, da so njihove zaloge ponekod po svetu praktično pošle, maloprodajne cene pa so poskočile navzgor.

Ker kripto rudarji nadvse obožujejo grafične krtice GeForce RTX 3060, so pri podejtu Nvidia vanje vgradili posebno omejitev, ki zmanjšuje njihovo učinkovitost pri rudarjenju kriptovalut. So pa napredni računalničarji že pred časom našli način, kako prelisičiti omenjeno omejitev, tako da so uporabili poseben vmesnik, ki simulira delovanje zunanjega zaslona (HDMI dummy). Kljub temu se Nvidia ne preda zlahka.

Inženirji podjetja Nvidia bodo rudarjenje kriptovalut poskušali omejiti najprej s pripravo novega gonilnika. Povsem prenovljena omejitev bo vgrajena v gonilnik GeForce, različice 466.27. Poleg tega naj bi Nvidia prihajajoče grafične kratice družine GeForce RTX 30 opremila z novo različico jeder, ki bodo prav tako »odporna« na rudarjenje kriptovalut, kar bo veljalo za grafične kartice družin GeForce RTX 3060 Ti, GeForce 3070 in GeForce 3080.

Vas zanima več iz te teme?
Nvidia grafične kartice

Prijavi napako v članku